Meritokratia UKK

Eivätkö yhteiskuntaa johda jo nyt kaikista ansioituneimmat?

Poliitikot eivät ole päteviä johtamaan koska he eivät välitä sinusta eivätkä toimi etujesi mukaan. Vaikka poliitikot haluaisivat muuttaa maailmaa he eivät ole tarpeeksi älykkäitä tekemään sitä. Urapoliitikkojen erityiskyvyt liittyvät hymyilemiseen ja kättelyyn; he ovat kaksinaamaisia vallan välittäjiä jotka pitävät sinut pimennossa samalla kun ajavat superrikkaiden asioita. He ovat toistuvasti osoittaneet etteivät halua eivätkä
kykene edustamaan tavallisten kansalaisten tahtoa. He edustavat eliittiä. Tämä ei ole ansiokasta toimintaa vaan psykoottista.

Ansioitunut johtaja on todistanut että voi käyttää taitojaan kaikkien hyväksi. Hän on todistetusti kyvykäs toimimaan sosiaalisten ongelmien korjaamiseksi. Kuulostaako tämä sinusta poliitikolta? Kunnioittavatko poliitikkosi kansalais- ja ihmisoikeuksia? Toteuttavatko poliitikkosi kansan tahtoa? Yhteiskunnan päättäjillä ei ole lähimainkaan tarpeeksi kyvykkyyttä siihen. Demokratiamme on täysin epäonnistunut valitsemaan ansioituneita johtajia. Yleensä he ovat korruptoituneita lakimiehiä joilla ei ole hyödyllisiä taitoja. He eivät voisi selvittää sosiaalisia ongelmia vaikka yrittäisivät. Yleensä he eivät välitä kaikkien hyvinvoinnista ollenkaan, heidän oma varakkuutensa ja kunniansa on heille pakkomielle. Tälläiset ihmiset eivät sovi johtajiksi. Voimme äänestää tilalle
paremmat, sellaiset jotka todella toimivat kaikkien parhaaksi.

Entä jos minulla ei ole mitään ansioita? Jäänkö politiikan ulkopuolelle?

Tarttuisitko koulubussin rattiin jos et osaisi ajaa? Et tietenkään – olet hyvä ihminen jolla on omatunto. Ennen kuin ottasit vastuun asiasta opettelisit ajamaan koska et halua tappaa lapsia. Meritokratiassa kaikilla joilla ei ole erityisiä taitoja on kuitenkin mahdollisuus parhaaseen koulutukseen alalla kuin alalla. He menevät kouluun, saavat opetusta ja alkavat tekemään päätöksiä vaaleissa koulutuksensa pohjalta. Aivan kuten et halua kortittomana ajaa koulubussia nin et myöskään varmasti halua ihmisten äänestävät vailla mitään tietoa asioista joista äänestävät? Meritokratia varmistaa että hallituksen päättäjillä on parhaat mahdolliset tiedot ja taidot asioista joista he päättävät. Tämä on ainoa vastuullinen tapa järjestää yhteiskunnan hallinto.

Minulle on aina kerrottu että demokratia on ainoa hyvä poliittinen järjestelmä. Miksi ajattelette että sitä voi jotenkin parantaa?

Ihmisten historia on kehityksen ja sosiaalisen edistyksen historiaa. Jokainen elämän osa-alue on parantunut kun olemme suunnanneet älykkyytemme ja luovuutemme siihen. Miksi hallituskin ei paranisi? Miksi järjestelmä pysähyisi tähän ja jäisi jumiin ikuisiksi ajoiksi? Demokratia on valmis kehittymään. Meritokratia käyttää demokratiasta saadut opit ja luo jotain parempaa. Voimme oppia demokratian onnistumisista ja epäonnistumisista kun
luomme paremmman hallituksen. Aivan samoin kuin paransimme edeltäviä valtiomuotoja luodaksemme demokratian. Mikä maa tahansa joka omaksuu seuraavan sukupolven valtiomuodon johtaa koko ihmiskunnan kirkkaampaan tulevaisuuteen.

Eivätkö superrikkaat välttämättä tuhoa meritokratian kuten demokratiankin?

Ajan saatossa valtaa on siirretty pois diktaattoreilta ihmisille. Miksi tämän kehityksen pitäsi nyt loppua? Muutama ongelmatapaus yrittää aina pilata systeemin kuin systeemin mutta pidemmällä aikavälillä järjestelmät ovat kuitenkin parantuneet ja nyt meillä on vähemmän diktaattoreita pilaamassa muitten elämää. Hallituksen kehittäminen on varmin tapa riisua ongelmatapaukset aseista, historia osoittaa että älykäs hallinto parantaa kaikkien vapautta. Meritokratiaa on paljon vaikeampi korruptoida koska se on erityisesti suunniteltu estämään minkä tahansa perheen kohoamisen valta-asemaan josta käsin se voisi tuhota tasa-arvoisen järjestelmän.

Jos haluamme paremman hallituksen emmekö siinä tapauksessa vain äänestä parempien koulujen, rehellisen median, tehokkaamman terveydenhuollon jne. puolesta?

Yksinkertainen tosiasia on että emme voi tehdä niin. Vaikka yhteisö äänestää laeista, valtion velasta tai koulujen rahoituksesta niin kansalaisilla ei kuitenkaan ole mitään sanomista siihen kuinka laki kirjoitetaan tai kuinka rahat käytetään. Valitsemme poliitikot kirjoittamaan lakimme, laatimaan budjetit ja tekemään päätökset. Tämänkaltainen äänestys ei anna mitään valtaa äänestäjille. Äänet katoavat mustaan aukkoon ja mikään ei muutu. Kerta toisensa jälkeen demokratia johtaa pienimmän yhteisen nimittäjän hallitukseen, hallitukseen joka on joko korruptoitunut tai kyvytön tai kumpaakin. Kuinka tällainen kyvyttömien ja korruptoituneiden hallitus edistää koulutusta? Jos asioista perillä olevat altruistiset ihmiset eivät asetu johtoon niin ahneet ja tietämättömät pitävät hallitukset tuohoisassa kierteessä jossa tietämättömät ihmiset äänestävät huonot hallitukset valtaan ja huonot hallitukset luovat tietämättömiä äänestäjiä.

Miksi emme testaisi poliitikkoja kuten teemme vaikkapa lennonjohtajille? Poliitikoilla on vastuu kokonaisesta valtioista mutta ei ole mitään prosessia jolla varmistettaisiin etteivät he ole tietämättömiä tai muulla tavoin kyvyttömiä. Me tarvitsemme meritokratian koska se löytää, testaa ja asettaa valtaan ne yksilöt jotka todellisuudessa ovat halukkaita ja päteviä luomaan tehokkaan terveydenhuollon tai lopettamaan tuhoisat sodat tai korjaamaan kouluverkoston. Me emme pysty ikinä ratkaisemaan sosiaalisia ongelmiamme jos emme valitse oikeita johtaijia. Meritokratia on suunniteltu oikeiden eli parhaiden johtajien valintaa varten. Tällaiset osaavat johtajat ovat myös halukkaita ratkaisemaan ongelmamme.

Eikö meritokratia ole epädemokraattista?

Demokratia ei ole saavuttanut sosiaalisia tavoitteita joita varten se on luotu. Demokratia oli selvä parannus monarkiaan verrattuna mutta nykyiset demokratiat ovat jähmettyneet ja uhkaavat romahtaa. Tämä on hallituksen olennainen epäonnistuminen jonka perimmäisenä syynä on yksinkertainen demokratia. Korjataksemme sosiaaliset ongelmamme meidän täytyy katsoa yksinkertaisia hallintomalleja pidemmälle jotta voimme luoda jotain älykkäämpää ja toimivampaa. Meritokratia käyttää demokraattisia prosesseja paremmin minimoiden ne valtavat huonot puolet joita olemme nähneet demokraattisissa maissa. Käytännössä demokratia on vahvistanut muutamien superrikkaiden perheiden asemaa ja käyttänyt meitä muita hyväkseen saavuttaaksen tämän päämäärän.

Meritokratia korjaa demokratian ongelmat käyttämällä sen toimivia osia ja jättämällä toimimattomat osat pois. Superrikkaat käyttävät halukkaasti rahojaan hallitusten manipulointiin. Meritokratia on suuniteltu estämään se. Meritokratia takaa jokaiselle ihmiselle sivilisaation hyödyt; enemmän vapautta, tasa-arvoiset mahdollisuudet ja tasa-arvoisen edustuksen hallituksessa. Demokratia ei ole tätä tehnyt eikä se tule tähän koskaan pystymään joten sen toimintaa täytyy parantaa muuttamalla demokratia meritokraattiseksi, ei suinkaan epädemokraattiseksi.

Eikö hallitus tee aina asioista pahempia?

Vapaudet joista nyt nautimme ilmestyivät koska hyvät ihmiset kävivät toimeen ja loivat paremmat hallitukset. Keskiaikaiset hallitukset eivät suoneet kansalaisille kovin vapaata elämää – suurin osa ihmisistä oli maaherrojen orjia. Kehittämällä huonoa hallintoa lisäsimme vapauttamme ja nyt meillä on parempi elämä. Historia on osoittanut useasti että hallitusta parantamalla parannamme elämäämme.

Huono hallinto on uhka ja nykyisen kaltainen demokratia on näyttänyt olevansa huonon hallinon tuottaja. Meritokratia on erityisesti suunniteltu parantamaan demokratiaa. Älykäs hallitus kuten meritokratia parantaa yhteiskunnallisia oloja. Meritokratia säilyttää toimivat osat ja lopettaa huonot käytännöt. Tästä seuraa parempi menestys, vapaus, koulutus ja terveys eli paremmat mahdollisuudet hyvään elämään kaikille. Meritokratia tekee hallituksestasi paremman.

Eikö valtiosta eroon pääseminen ratkaise kaikki ongelmamme?

Ilman valtiota vallitsisi vain viidakon laki jonka mukaan vahvat saavat kaiken ja heikot orjuutetaan. Se olisi sivilisaation loppu, se tarkoittaisi sivistyksen katoamista. Köyhillä olisi vähemmän kuin ei mitään; heillä ei olisi edes mahdollisuuksia saavuttaa mitään. Sotaherrat joukkoineen kuluttaisivat kaiken aikansa meidän muiden orjuuttamiseen. Maailma jakautuisi psykopaatteihin tyranneihin ja kurjiin voimattomiin orjiin. Kukaan ei hyödy sellaisesta. Valtion tuhoaminen ei ole vastaus.

Valtion tuhoamisen sijaan voimme parantaa sitä. Meritokratia on oikea työkalu tätä varten. Se lamaannuttaa psykopaatit ja tyrannit sekä lopettaa tuhoisan perheiden välisen kilpailun. Meritokratia estää varallisuuden kerääntymisen harvoihin korruptoituneisiin ja itsekkäisiin käsiin edistäen täten suuresti ongelmiemme ratkaisua.

Pienentääkö meritokratia julkista sektoria?

Mikään järjestelmä ei ole niin yksinkertainen että vain sen kutistaminen ratkaisisi ongelmat. Hallinnon korjaamisen tarvitaan älykkyyttä ja taitoja jotka voidaan saavuttaa vain vaivannäon, ajattelun ja kokeilun kautta. Realistiseksi kaikkien elämää tosiasiallisesti parantavaksi ratkaisuksi yhteiskuntamme älykkäimpiin kuuluvat
henkilöt ovat kehittäneet meritokratian. Se perustuu järkeen ja esittää erityisen suunnitelman. “Julkisen sektorin pienentäminen” on vain iskulause.

Ihmiset jotka haluavat kutistaa julkista sektoria eivät koskaan kerro kuinka se parantaisi sinun elämääsi. He vaativat uskoa. Kun heidän politiikkansa epäonnistuu he pyytävät sinua odottamaan. He kertovat että irtisanomiset, köyhyys, lamat ja taantumat tulisi vain passiivisesti sietää. Älkää välittäkö! Sallimus puuttuu peliin ennemmin
tai myöhemmin! Sillä aikaa perheesi näkee nälkää ja maasi romahtaa. Älä usko tällaista pettävää puhetta sokeasti. Siinä, tai sallimuksen odottamisessa, ei ikinä ole mitään järkeä taustalla. Meritokratia ei vaadi uskoa, kaikki voivat ymmärtää sen. Meritokratia on järkevä ja käsitteistöltään yksinkertainen.

Eikö ole luonnollista jättää varallisuutta lapsille? Kuinka mikään järjestelmä voi lopettaa luonnollisen käyttäytymisen?

Kaikkien sosiaalisten järjestelmien tarkoitus on muutta tuhoisa luonnollinen käyttäytyminen tuottavaksi keinotekoiseksi toiminnaksi. Kuinka ihmisten jatkuva keskinäinen kamppailu yhteistyön sijaan auttaa ketään? Kilpailu on rakentavaa vain jos pelin jälkeen pisteet tasataan. Kun ryhmä perheitä kerää rahaa ja valtaa eikä tulosta ikinä tasata niin he alkavat hallitsemaan yhteiskuntaa ja me muut menetämme vapautemme. Urheilun ollessa kyseessä luomme reilut säännöt nauttiaksemme kaikki pelistä, samoin meidän tulee pitää huolta siitä ettei yhteiskunnassa kukaan voi epäreilusti suosia sukulaisiaan. Laatikaamme sääntö joka mukaan rikkaat eivät voi käyttää muita tuhoavaa voimaa. Miljonäärien perintövero suojelee lapsiasi aristokraattien ylivallalta.

Entä jos haluan jättää yritykseni pojalleni jota olen kouluttanut sitä varten syntymästä saakka?

Minkälaisen järjestelmän suunnittelisit löytämään kaikkein pätevimmän toimitusjohtajan tilallesi? Yhteiskunta jossa jokainen valta-asema on kaikken pätevintä ehdokasta varten? Jos poikasi on kaikkein paras vaihtoehto niin anna meritokratian valita hänet tehtävään. Eikö roolin tulisi kuulua sille joka todistetusti on kaikkein kyvykkäin? Älä halveksi poikaasi antamalla hänelle ansaitsemattomia palkintoja kuten antaisit leikki-ikäiselle.

Hyödymme kaikki kun ihmiset arvioidaan kykyjen eikä suvun tai ystävien perusteella. Emme jätä etuja lapsillemme mutta myöskään muut perheet eivät tee niin. Meritokraatinen järjestelmä valitsee ansioituneet johtajat valta-asemiin ja tämä pätee kaikkiin yhtälailla, myös lapsiisi. Muunlainen politiikka johtaa tuhoisaan vastakkainasettelun kierteeseen; perheiden kilpailuun jolla on ihmiskunnan kehityksessä taantumuksellinen vaikutus.

Eivätkö häikäilemättömät vanhemmat voi antaa omaisuutta lapsilleen ennen kuolemaansa välttäen perintöveron? Kuinka meritokratia selviää laillisista porsaanrei’istä?

Porsaanreiät voidaan sulkea. Vaarallisten suurien summien ja vallan kasaamisen tulisi olla laitonta koska nämä aseet uhkaavat kaikkien muiden menestystä ja vapautta. Meritokratiassa tulee olemaan lakeja, työryhmiä ja säännösteleviä elimiä porsaanreikien täyttämiseksi. Nämä tekniset poliittiset asiat ovat ratkaistavissa.
Nykyiset superrikkaat kiertävät verottajan helposti koska demokratia toimii heidän edukseen – ei meidän. Demokratia on antanut tällaisen mahdollisuuden porsaanreikiensä kautta. Meritokratia sulkee nämä aukot. Laeilla tullaan säätämään lapsille siirrettävän omaisuuden määrästä. Taitavat ihmiset jotka huomaavat yhtiöiden ja perheiden suunnitelmat omaisuuden kasaamiseksi valitaan virkoihin joista käsin he estävät dynastioden synnyn. Porsaanreiät ovat tiedostettu ongelma ja meritokratian johtajat ovat sekä motivoituneita että kyvykkäitä poistamaan veronkierto-ongelmat.

Eikö 100% perintövero ole haitaksi työmotivaation suhteen koska vanhemmat eivät enää voi säästää lapsilleen?

Lapsiasi uhkaavat haitat saattavat motivoida sinua työskentelemään mutta tällainen perheiden välinen kilpailu saa meidät keskittymään omaisuuden kasaamiseen vaikka mieluummin kiinnittäsimme huomiomme kykyjemme erinomaiseen toteuttamiseen. Useimmat meistä haluavat olla itsenäisiä, luovia, inspiroituneita, sitoutuneita ja kilpailukykyisiä; tunnemme suurinta iloa kun saamme palvella perheitämme ja yhteisöämme. Sen sijaan että ylläpitäisi perheiden välistä kilpailua työntekijöiden motivoimiseksi meritokratia avaa paljon tehokkaamman energialähteen; intohimon erinomaisuuteen. Sen sijaan että kasaisimme varallisuutta lapsillemme suojataksemme heitä taloudellisilta ongelmilta voimme antaa heille paljon paremman maailman. Miksi emme antaisi heille maailmaa jossa yksikään perhe ei ikinä ole nälkäinen tai koditon? Meritokratia poistaa aristokraattisten dynastioden ylläpitämän taloudellisen epätasa-arvon uhan. Meritokratia tarjoaa kaikille mahdollisuuden jättää jälkensä maailmaan ja se luo suurimman mahdollisen työmotivaation.

Eikö miljonäärien perintövero loukkaa heidän vapauttaan tehdä omaisuudellaan mitä lystäävät?

Todellinen vapaus on sitä että kaikilla lapsilla on mahdollisuus kykyjensä kehittämiseen, kaikilla sairailla on pääsy hoitoon ja kaikilla perheillä on katto päänsä päällä. Oletko rehellisesti sitä mieltä että miljonäärien vapaus heitellä rahojaan sinne tänne on tärkeämpää? Entä heidän vapautensa hyväksikäyttää työntekijöitä ja lahjoa
poliitikkoja? Vapaus tallata viattomat ihmiset jalkoihinsa voi olla jonkin sortin kieroutunutta vapautta mutta entä poljettujen vapaus? Entä slummien köyhien lasten vapaus? Tai erotetun ja kiinalaisilla orjilla korvatun työntekijän vapaus (tai orjien vapaus?)? Markkinoiden ohjailu, orjatyövoiman käyttö, valheelliset mainospuheet, murhasta
tuomiotta selviäminen – nämä eivät ole laillisia vapauksia!

Vapaus ei tarkoita sitä että miljonäärit saavat yksinkertaisesti tehdä mitä haluavat. Miljonäärien vapauksien
vaaliminen on täysin moraalitonta kun samalla lapsia kuolee aliravitsemukseen. Huolehdi sitten Donald Trumpin elämänlaadusta kun New Yorkin mielisairaat eivät asu kadulla. Entäpä Goldman Sachsin toimihenkilöiden hienostuneet miljonäärien vapaudet joilla he aiheuttivat nälänhädän 1990-luvulla uhkapelatessaan ruuan hinnoilla? Ovatko nämä vapaudet tosiaan tärkeitä ja kannatettavia? Millainen henkilö kiinnittää huomionsa näihin miljonäärien vapauksiin jättäen huomiotta kuolevien ja nälkäisten ihmisten vapaudet?

Mitä tahansa ehdotammekaan yhteiskuntamme politiikaksi niin sen päämääränä tulee olla kaikkien hyvinvointi. Koska miljonääreillä ei ole mitään taloudellisia ongelmia jotka uhkaisivat heidän toimeentuloaan heidän hyvinvointinsa ei ole esityslistalla.

Eivätkö meritokraatit väärinkäytä valtaansa piittaamatta muusta yhteiskunnasta kuten poliitikot ja toimitusjohtajat tällä hetkellä tekevät?

Jos jokin yksittäinen asiantuntija väärinkäyttää asemaansa muut alalla toimivat huomaavat tämän heti koska he erottavat huonot ja hyvät toimintatavat toisistaan. Taloustieteilijä joka väittää auttavansa kaikkia mutta tosasiallisesti auttaakin vain ystäviään voi huijata suurta yleisöä mutta ei maan muita taloustieteilijöitä. Ihmiset jotka ovat vastuussa taloustieteen päättäjien valinnasta kykenevät näkemään tällaisten valheiden läpi joten korruptoitunut edustaja voidaan nopeasti tunnistaa ja poistaa virastaan. Paljastuttuaan epäpäteväksi häntä ei luonnolisesti valita enää uudestaan työskentelemään yhteiskunnan hyväksi. Todelliset asiantuntijat eivät välitä puheista tai iskulauseista eikä heitä voi huijata helposti.

Eikö mediapropagandalla saada ihmiset uskomaan että joku on pätevä tiettyyn tehtävään vaikkei hän todellisuudessa ole?

Meritokraattisessa järjestelmässä henkilöt valitaan omien alojensa johtotehtäviin todistetusti pätevien saman alan ihmisten toimesta. Eniten tietävät ihmiset jotka tekevät tärkeimmät päätökset eivät välitä mediasta. Asiantuntijat ovat paljon paremmin perillä asioista kuin media ikinä tulee olemaan. Voitko kuvitella keskusteluohjelman juontajan
kertomassa lääkärille mitä lääkkeitä tämän tulee määrätä potilailleen?

Demokratiassa mediapropaganda on erittäin vaarallista; se saa ihmiset muodostamaan vahvoja mielipiteitä asioista joista he eivät oikeasti tiedä mitään. Mutta kun äänestäjät ovat koulutettuja asiantuntijoita niin propaganda ei pysty vaikuttamaan politiikkaan. Meritokratiassa median aivopesukoneisto on täysin voimaton äänestäjien
asiantuntemuksen ansiosta.

Jos ihmisten ei tarvitse pelätä köyhyyteen ajautumista niin mikä estää heitä lopettamasta työskentelyä ja täten vahingoittamasta taloutta?

Tutkimukset ovat osoittaneet että köyhyyden uhkaamat työntekijät ovat vähemmän luovia, sitoutuneita ja tuottavia. Työntekijät voivat olla orja jotka raatavat palkkapäivästä seuraavaan tai he voivat olla tervettä, inspiroitunutta ja luovaa henkilökuntaa joka tähtää erinomaisuuteen sekä kehitykseen. Kummanlaisten työntekiöiden ajattelet olevan
parempia taloudelle? Kaikkein tuottavimmat yhteiskuntamme jäsenet eivät koe köyhyyden uhkaavan heitä joten älä usko valetta jonka mukaan köyhyydellä pelottelu edistäisi tuottavuutta. Orjat eivät tee hyvää työtä. Ketään työnantajaa ei koskaan tulisi painostaa käyttämään orjatyövoimaa.

Useimmat meistä ovat motivoituneimpia silloin kun meillä on mahdollisuus kehittää kykyjämme, olla luovia ja mukana kehityksessä. Todellinen rikos on se että miljoonat meistä ovat jumissa toivottomassa ja kiireisessä työssä jossa ei voi hyödyntää kykyjään. Tasokkaan koulutuksen tullessa kaikkien saataville tietotaidon hyökyaalto nostaa
talouden uudelle tasolle kun tylsistyneet ja masentuneet alkavat hyödyntämään potentiaaliaan. Slummien ja vararikkoon ajautuneiden perheiden lapset saavat ravinteikasta ruokaa, parhaan terveydenhoidon ja korkeatasoisen koulutuksen. Meritokraattinen koulutusjärjestelmä on suunniteltu jokaisen suurimman potentiaalin saavuttamiseksi.
Syrjäytyneiden hukattu potentiaali saadaan kaikkien käyttöön ja luomme historian suurimman taloudellisen kasvun.

Kuinka meritokratia eroaa muista utopioista jotka olivat itseasiassa vaarallisia ja vahingollisia?

Keinottelijat antavat valheellisia lupauksia utopiasta huijatakseen ihmisiä. Meritokratia ei ole visio utopiasta. Se on hyvin yksinkertainen ja järkevä systeemi joka perustuu käytännössä kokeiltuihin periaatteisiin. Se ei ole jotain tulevaisuudessa, se on mahdollista toteuttaa tässä ja nyt. Meritokratia keskittyy niihin todellisiin
ongelmiin joita meillä tänä päivänä yhteiskunnassa on ja se määrittelee tarkasti toimet joilla niistä päästään eroon. Meritokratia on looginen ja käytännöllinen ratkaisu, se ei vaadi uskoa.

Älä vajoa fantasiaan perustuviin ratkaisuihin. Käytä päätäsi, näe vaivaa ja ajattele, kysy kysymyksiä. Hylkää ehdotukset jotka eivät ole loogisia. Hylkää ne jotka väittävät maailman pelastuvan alamaisuudella, rakkaudella, passiivisuudella tai uskolla. Näissä fantasioissa ei ole järkeä; ne eivät ratkaise sosiaalisia kysymyksiä. Meritokratia on täydellisin ratkaisu; kuka tahansa voi ymmärtää sen ja nähdä että se toimii parhaiten.

Eivätkö keksijät kuten Henry Ford, Steve Jobs ja Thomas Edison ansainneet varallisuuttaan?

He ansaitsivat erittäin paljon mutta sitten he kuolivat. Heidän lapsensa eivät ansainneet mitään perinnöstään. Onko oikein että kun miljonääri kuolee niin hänen omaisuuttaan käytetään aseena meidän muiden orjuuttamiseksi? Superrikkaiden lapset vahtivat saalistaan lahjomalla poliitikkoja, kiertämällä veroja ja pilaamalla kaikkien muiden
mahdollisuudet. He eivät mene vankilaan rikoksistaan. Miljonäärien perintövero lopettaa tällaiset dynastiat ja uhan uuden kuninkaallisten luokan synnystä. Meritokratiassa he jotka antavat paljon yhteiskunnalle saavat yhtälailla paljon palkinnoksi mutta tällaisten menestyjien lapsilla on samat mahdollisuudet kuin kaikilla muillakin. He eivät
voi käyttää ansaitsematonta omaisuutta aseena. He eivät saa “vapaudu vankilasta” -kortteja.

Eikö meritokratia oleta että monilla muillakin on ainesta toimia johtajina?

Todellinen johtajuus ei tarkoita hopealusikka suussa syntymistä. Todellinen johtaja ei synny kun hänen isänsä vetelee naruista ja järjestää mukavan työn suurilla palkkioilla jonkin organisaation huipulta. Kuinka monta todella kyvkästä aristokraattista playboyta olet tavannut? Minkä alan asiantuntijoita he ovat? Nämä perintöprinssit ovat täysin tietämättömiä eikä heillä myöskään ole johtajan kykyjä. Toimitusjohtajan etuoikeutettu poika ei ansainnut työpaikkaansa eikä ole siihen sopiva vaikka hänellä onkin 10,000 euroa maksava puku.

Lopeta näiden ystävällisten, hyvin pukeutuvien ja huoliteltujen tyhjien kuorien palvonta. Näillä etuoikeutetuilla ei ole muuta tarjottavaa kuin illuusio. Köyhässä osassa on paljon enemmän johtaja-ainesta kuin rikkaimman prosentin perijöissä tulee koskaan olemaan. Köyhät ja keskiluokka ovat kokeneet todellisia vaikeuksia ja haasteita. Siniveriset jotka täyttävät yhtiöiden ja hallitusten ylimmät työpaikat saivat ne lahjana työskentelemättä ollenkaan.

Meritokratia on suunniteltu kohottamaan todelliset kyvyt arvoiseensa asemaan rikkaimpien vanhempien lasten sijaan. Meritokratian vakiintuessa yhteiskuntamalliksi ihmiset näkevät helposti perillisten ja heidän suosikkiensa epäpätevyyden verrattuna todistetusti asiansa tunteviin johtajiin.

Eivätkö teknologia ja elämän monimutkaisuus ole osa ongelmaa? Kuinka meritokratia palauttaa meidät juurillemme teknohulluuteen hukuttamisen sijaan?

Markkinointiosastot käyttävät miljoonia tehdäkseen sinusta pakkomielteisen kuluttajan. Teknologiaa voi käyttää väärin kuten lääkkeitäkin. Teknologia väärinkäytettynä alentaa ihmisarvoa ja aiheuttaa syrjäytymistä. Maailman parhaat insinöörit tuhlaavat aikaansa turhuuksiin kuten FarmVillen (simulaatiopeli Facebookissa) ylläpitämiseen.
Tämä on vastenmielistä kykyjen tuhlausta ja häpeäksi koko lajillemme. Meritokratia muuttaa talodelliset kannustimet joten taitavat insinöörit pääsevät työskentelemään maailman muuttamiseksi eivätkä enää yritä saada muutamaa euroa tylsistyneiltä nettisurffaajilta. Meritokratia ohjaa teknologian ratkomaan sosiaalisia ongelmia. Mitä jos kaikki tiedemiehet jotka nyt rakentavat pommeja armeijoille alkaisivat työskentelemään ympäristön suojelemisen parissa? Meritokratia saa sen aikaiseksi. Jos teknologiaa käyttää älykkäästi se parantaa ihmisyyden parhaita puolia, siitä tulee ihmisten vapauttaja.

Eikö meritokratia hävitä kaikkea hyväntekeväisyyttä jota rikkaat harjoittavat?

Tyypillinen superrikas ei ole kiinnostunut ihmisten elinolojen parantamisesta eikä hänellä olisi siihen kykyäkään. Useimmat rikkaat ovat erikoistuneet rikastumaan entisestään. Jos he oikeasti välittäisivät yhteiskunnasta he eivät kasaisi omaisuutta. He eivät maksaisi poliitikkoja säätämään lakeja jotka vahingottavat meitä muita. Vaikka miljardöörillä olisi vanhemmalla iällä aikomus lahjoittaa hyväntekeväisyyteen niin hän ei osaa sitä tehdä.

Bill Gates vietti elämänsä opetellen pienten yritysten tuhoamista ennen kuin ne kasvaisivat tarpeeksi kilpaillakseen Microsoftin kanssa. Nyt hän haluaa lahjoittaa ryöstösaaliinsa. Mutta osaako hän tehdä niin? Eikö joukko eri alojen asiantuntijoita – esim. lääketiede, insinöörit, taloustieteilijät, sosiologia ja psykologia – osaa tehdä parempia valintoja kuin William Henry Gates Kolmas? Miksi Bill Gatesille on annettu tämä valta? Koska hän oli ahneempi kuin kilpailijansa? Koska hän oli häikäilemätön pankkitilinsä kartuttamisessa?

Useimpia perheiden suuria omaisuuksia ei ole ansaittu yhteiskunnan toimintaan osallistumalla mutta eikö silti olisi moraalitonta viedä perheiltä näitä omaisuuksia?

Omaisuus joka on luotu muita polkemalla ei ole ansaittua. Se on ryöstettyä. Tällainen varallisuus on laitonta ja tulisi palauttaa uhreille. Useimmat superrikkaiden omaisuudet ovat tällaisia ja olisi oikein palauttaa ne ihmisille joilta ne on otettu. Orjia omistaneet perheet konfederaation osavaltioissa siirtävät vieläkin perittyä omaisuutta joka on ansaittu alunperin mustien orjen työllä. Miljoonilta mustilta perheiltä vietiin kaikki väkivalloin. Moraalitonta on se että nuo perheet eivät ole saaneet oikeutta. Moraalisesti väärin on se että miljonäärit maksavat poliitikot kirjoittamaan lakeja jotka tekevät terveydenhuollon mahdottomaksi perheille joilla ei ole siihen varaa. Väärin on se että perheiden omaisuuksia – mustien orjien luomia – käytetään asumisen hintojen nostoon ja viattomien ihmisten kadulle ajamiseen. On selvää ketkä ovat moraalittomia rikollisia. Superrikkaiden perheiden muilta varastettujen omaisuuksien kasaamisen salliminen ei ole moraalisesti oikein. Näiden omaisuuksien palauttaminen on ainoaa moraalisesti oikeaa politiikkaa.

Entä Goldman Sachsin työntekijä joka nousi asemaansa tyhjästä ilman vanhempiensa apua? Onko hän oikeutetusti asemassaan?

Psykopaatti joka osaa valehdella, uhkailla ja pettää ihmisiä ei ole oikeutetusti missään asemassa. Hän on ainoastaan rikollinen. Etuoikeutettujen siniveristen perillisilläkään ei ole pätevyyttä, heillä on rikollisia taipumuksia. Omantunnon puute ei ole ansioksi kellekkään vaan päinvastoin, se tekee epäkelvoksi toimimaan yhteiskunnassa. Halukkuus edetä muiden kustannuksella ei ole ansio vaan sen vastakohta, vastenmielistä ja moraalitonta. Useimmilla meistä ei ole halua tuhota yhteisöämme mutta jostain syystä johtotehtävissä toimii valehtelijoita ja varkaita jotka jatkuvasti käyttävät ihmisiä hyväkseen seurauksista välittämättä.

Älä koskaan usko valhetta jonka mukaan rikkaimmat ovat ansioituneimpia. Kolun pihalla kiusaaja voi ottaa eväsrahasi. Ansaitsiko hän ne? Varkaus ei ole oikein. Ero loisen ja rehellisen ihmisen välillä on se että loinen ottaa antamatta mitään takaisin. Rehellinen ihminen on iloinen auttaessaan, loinen ei auta koskaan. Loinen käyttää ihmisiä ja hänen varallisuutensa on siksi laitonta. Loisen asiakkaita tulisi kutsua uhreiksi. Goldman Sachsin sijoitusneuvojat saivat asiakkaansa (uhrinsa) ostamaan osakkeita joita Goldman Sachs salaa piti varmasti tulevaisuudessa arvottomina. Meritokratia poistaa nämä psykopaatit vallasta. Ahneudelle itsensä menettänyt ei ikinä voi olla pätevä toimimaan missään valta-asemassa.

Eikö demokratiassa käytetä massojen viisautta jotta saataisiin valittua parhaat johtajat?

“Massojen viisaus” on todistanut itsensä myytiksi. Se on aiheuttanut epäonnistumisia epäonnistumisten jälkeen. Se tuottaa kulttimaista ryhmäajattelua jonka seurauksena joukko ihmisiä seuraa toisiaan sokeasti jyrkänteeltä alas. Kansaa johdetaan tabloidijournalismilla ja ammattivalehtelijoiden valheilla. Mahdottomat lupaukset ja huoliteltu tyyli on kaikki mitä sulavakäytöksinen vapahtaja tarvitsee lumotakseen ihmiset. Kollektiivinen älykkyysosamäärä notkahtaa alaspäin aina kun suuri johtaja imartelee massoja. Tämä ei ole oikea tapa tehdä päätöksiä.

Massojen viisaus on sekopäistä. Demokratia on osoittanut että massojen viisaus antaa meille tyhjiä pukuja johtajiksi; ihmisiä joiden erityiskyky on kättely. Se ei ole viisautta ollenkaan, pelkästään massojen valtaa.

Eikö vuoden 2008 kriisi ollut taloustieteilijöiden aiheuttama? Eikö meritokratia aseta juuri tällaiset henkilöt hoitamaan taloutta?

Henkilöt jotka aiheuttivat vuoden 2008 kriisin eivät olleet päteviä asiantuntijoita vaan etuoikeutettuja korruptoituneiden poliitikkojen ystäviä. Demokratiassa poliitikon pitää valita asiantuntijoita eri tehtäviin mutta poliitikolla ei itsellään ole siihen tarvittavaa pätevyyttä, ainoastaan mainospuheilla saadut äänet. Joten hän valitsee ystävänsä välittämättä näittenkään pätevyyksistä sen enempää.

Kenen uskoisit valitsevan parhaan lääkärin? Kaikkien terveydenhoidon ammattilaisten yhteisen mielipiteen? Vai vaikkapa Timo Soinin? Heidän jotka eivät tiedä mitään lääketieteestä tai terveydenhoidosta ei tulisi äänestää terveysalan johtajaa valittaessa koska he eivät voi tietää kuka on kelvollinen virkaan ja kuka ei. Meritokratia olisi estänyt vuoden 2008 taloudellisen kriisin. Useat asiantuntijat näkivät varoittavia enteitä mutta korruptoituneet ja tietämättömät poliitikot eivät kuunnelleet heitä.

Jos en voi äänestää presidentinvaaleissa niin miten voin osallistua hallituksen muodostamiseen?

Mikä on erityisalasi? Meritokratia antaa sinun tehdä hallituksen suhteen päätöksiä omalla alallasi. Kirurgit käyttävät skalpellia, lentäjät lentävät koneita. Samoin sinulla on vastuuta omalla alallasi. Meritokratia antaa sinulle parhaan mahdollisen koulutuksen ja sen avulla pääset asemaan jossa taitosi on arvokasta ja oikeassa käytössä. Äänestät oman alasi asiantuntijoita jotka ovat vakuuttaneet sinut kyvystään ja halukkuudestaan yhteiskunnan asioiden hoitamiseen. Sinut voitaisiin valita valtion virkaan toteuttamaan politiikkaa joka kumpuaa elämäntyöstäsi. Meritokratia pyytää kaikkia ansoituneita osallistumaan hallitntovallan muodostamiseen.

Eikö rakkaus ole vastaus kaikkeen? Jos levitämme rakkautta niin eikö se saa ihmiset lopettamaan omaisuuden kasaamisen?

Ihmisillä on taipumus kerryttää omaisuuttaan koska he ovat huolissaan perheistään. Jos sinä et varastoi niin joku muu tekee niin ja lapsesi jäävät altavastaajiksi. Tämä on ymmärrettävä pelko yhteiskunnassa joka sallii yhden perheen dominoivan muita. Vastaus on estää kaikkia perheitä saavuttamasta liikaa valtaa. Jos hallituksesi pitäisi perheet erossa vallasta olisit luottavainen lastesi tulevaisuuden suhteen. Meritokratia lopettaa taloudellisen hyväksikäytön joten kenenkään lapset eivät voi joutua sen kohteeksi ja voit rentoutua palvelemaan yhteisöäsi, jakamaan rakkautta ja luomaan kaunista maailmaa jonka voit jättää tuleville sukupolville. Rakkaus voi kukoistaa vain kun hyväksikäyttöä ei sallita.

Minkälaisen yhteiskunnan haluat? Miellyttävän yhteisön jossa perheet työskentelevät yhteiseksi parhaaksi tietäen että heidän lapsillaan tulee aina olemaan turvatut mahdollisuudet elää elämäänsä? Vai taloudellisen hierarkian jossa kaikki ovat jatkuvasti vainoharhaisia ja jossa psykoottiset ihmiset tavoittelevat rajatonta omaisuutta käyttääkseen sitä aseena taistelussa muita perheitä vastaan? Meritokratia lopettaa perheiden välisen kilpailun ja uhan jonka ylitsevuotava rikkaus aiheuttaa lapsillesi. Kun toiset perheet eivät uhkaa lapsesi vapautta et huolehdi omaisuuden kerryttämisestä. Me kaikki olemme samassa veneessä ja työskentelemme kohti yhteistä tulevaisuutta.

Mikä omaisuuden ja suhteiden luomisessa lasten turvaksi on väärin?

Miksi sinun pitäisi suojella lapsiasi siniverisiltä? Miksi vanhempien pitäisi hyväksyä riski siitä että rikkaat idiootit hyväksikäyttävät heidän lapsiaan? Voimme käyttää kollektiivista valtaamme suojataksemme perheitämme uhkailijoilta ja psykopaateilta. Kun yhteiskuntamme eliminoi etuoikeudet sukulaisten ja ystävien suosimisen lisäksi niin lapsemme tulevat olemaan turvassa ja tasa-arvoisia. Kenenkään ei tarvitse olla huolissaan lasten tulevaisuudesta. Tiedät että pojallasi tai tyttärelläsi tulee olemaan kaikkien muitten lasten kanssa yhtäläiset mahdollisuudet ja resurssit. Kaikki mitä tarvitaan onnellisuuteen, luovuuteen, tyytyväisyyteen ja menestykseen. Kun yhtäläiset oikeudet sivilisaation hyötyihin tunnustetaan ihmisoikeudeksi lopetat lastesi suojelusta huolehtimisen. Kaikki elämän perustarpeet tulevat olemaan kaikkien saatavilla, niitä ei kielletä keneltäkään. Meritokratia lopettaa hyväksikäyttäjien dynastiat ja antaa kaikile kaiken mitä menestymiseen tarvitaan. Meritokratia on paras tapa suojella lapsiasi. Jätä heille parempi maailma.

Eivätkö ilmainen koti, koulutus ja terveydenhoito ole kommunismia?

Kommunistit pukeutuivat hattuihin, söivät makkaraa ja käyttivät ruokailuvälineitä. Ovatko hatut, makkarat ja ruokailuvälineet kommunismia? Tiesitkö että Hitler joi teetä? Ehkä sinun pitäisi tehdä natsitervehdys joka kerta kun hörppäät kupista koska teen juominen tekee sinusta ilmiselvästi natsin? Kommunismi on kommunismia. Ilmainen koti, koulutus ja terveydenhuolto antavat ihmisille mahdollisuuden toteuttaa itseään sen sijaan että he käyttäisivät elämänsä selviytymistaisteluun.

Eikö valtio ole kyvytön tuottamaan yksilöille positiivista vapautta?

Valtio on kyvytön koska demokratia asettaa valtaan typeryksiä ja ystävyys- tai sukulaissuhteiden perusteella valittuja ihmisiä. Poliittinen johtomme on peruuttamattomasti korruptoitunut. Meritokratia ratkaisee välittömästi pystyvyysongelman antamalla sinun äänestää oman alasi piirissä ja estämällä sinua äänestämästä asioista joitten
suhteen olet tietämätön. Valtion kyvyttömyys on suoraa seurausta demokratian epäonnistumisesta. Positiivinen vapaus saavutetaan meritokratialla jossa alojensa parhaat ihmiset toimivat hallitusvaltana.

Kuinka meritokraattinen hallitus tekee säyseistä lampaista toimintakykyisiä kansalaisia?

Lampaat voidaan kouluttaa. Meritokratia on suunniteltu löytämään parhaat opettajat ja antamaan ylellinen koulutus kaikille. Ensiluokkainen koulutus on vapauttava voima. Oppilaat löytävät sisäiset voimavaransa ja todellisen luonteensa. Meritokratia opettaa oppilaita ottamaan aloitteen, olemaan luovia ja löytämään uusia lähestymistapoja
jotka laajentavat perinteisiä käsityksiä sen sijaan että heidät laitettaisiin päivittäin kuudeksi tunniksi pulpetteihin tottelemaan sokeasti. Koulut palkitsevat ja ylistävät luovuutta ja niistä tulee uusien idoiden hautomoita. Parhaat ideat purskahtavat koulujen ovista loistavuudellaan ja leviävät yhteiskuntaan. Lapset eivät enää ikinä marssi kellon tahdissa vankilakorttelissa. Nykyiset koulut ovat keskittyneet tottelevaisuuden iskostamiseen todellisen koulutuksen kustannuksella. Meritokraattisen hallituksen ensimmäinen teko on uudistaa koulut.

Entä jos hallitus tuhlaa kaikki perintöverotulot tarpeettomiin sotiin?

Uskotko todella että meritokraatit olisivat aloittaneet esimerkiksi Irakin sodan? Melkein jokainen itsenäinen asiantuntija tuomitsi sodan ennen kuin se alkoi. Ainoastaan kaksi koulutettua ryhmää halusi sen alkavan; sodasta taloudellisesti hyötyvät ja Israelin lobbaajat. Kaikki muut informoidut ja koulutetut ryhmät olivat sotaa vastaan. Meritokratia asettaa koulutetut asiantuntijat hallitukseen jotta taloudellisista syistä sotaa lietsovat tahot eivät voi aloittaa sotia.

Eikö ole olemassa vaara että psykologisten tyyppien mukaan tapahtuva jako luo kaikukammioita joissa ei saa arvokasta kokemusta muista tyypeistä?

Ihmiset ovat tekemisissä kaikkien tyyppien kanssa mutta se tapahtuu paljon tuottavammin. Tehokkaaseen oppimiseen kuuluu vapaus häiriöistä ja keskeytyksistä. Jos sekoitamme tyyppejä keskenään niin tuloksena on lähes kaikkien jonkinasteinen häiriintyminen ja eksyminen. Väärinymmärrykset ovat jatkuva kitkan ja konfliktien lähde – energian tuhlausta. Kuin yrittäisit opetella kertotaulua palohälyttimen huutaessa. Erilaiset psykologiset tyypit ovat vuorovaikutuksessa keskenään sosiaalisessa- ja työympäristössä jossa tämä monimuotoisuus ja erilaisuus on mielenkiintoista ja tuottavaa eikä oppimista vaikeuttavaa.

Eikö meritokratia loukkaa vapaiden markkinoiden pyhyyttä?

Vapaita markkinoita ei ole olemassa. Markkinat ovat täysin vallatut ja erityyppisten kartellien hallinnassa. Älä sano että markkinat olisivat vapaat. Sano että niitä on manipuloitu, ne on alistettu ja niitä pidetään panttivankina. Tämän päivän markkinat ovat lähinnä ansa jota verenimijät käyttävät. Kuinka monta miljoonaaa on kadonnut eläkkeistä markkinoiden manipuloimisen seurauksena? Myytti vapaista markkinoista on sisäpiirikauppiaiden, kartellien, oligopolien, verkostojen ja superrikkaiden ystäväpiirien käyttämä sanonta rahan siirtämisestä omiin taskuihinsa herkkäuskoisilta. Korruptoituneet poliitikot hyötyvät monista tällaisista kartelleista. Toiset kartellit ovat päässeet muodostumaan luonnollisesti koska hallitusten epäonnistumisten takia ei ole olemassa lainsäädäntöä joka estäisi sen.

Taloustieteilijät käyttävät termiä markkinavääristymä kuvatakseen tilannetta jossa markkinat eivät ole vapaita koska niitä on manipuloitu tai muuten loukattu. Tällä hetkellä markkinamme eivät voisi olla vääristyneempiä. Kuka tahansa joka puhuu vapaiden markkinoiden suojelemisesta tarkoittaa jotakin fantasiamaailmaa koska tässä maailmassa ei vapaita markkinoita ole. Ovatko markkinat vapaat kun korruptoitunut hallitus antaa tähtitieteellisiä summia tietyille maatalousyrityksille tukiaisina? Ovatko markkinat vapaat kun kourallinen yrityksiä ostaa koko infrastruktuurin ja sopii hintojen nostamisesta?

Vapaat markkinat ovat tärkeä taloudellinen työkalu mutta ne toimivat vain kun pätevä hallitus kontrolloi niitä ja estää kartellit, monopolit, oligopolit, salaliitot, pääoman kertymisen ja sisäpiirikaupat. Demokratia ei ikinä tule puuttumaan näihin asioihin. Meritokratia eliminoi markkinoita terrorisoivat kartellit.

Miksi rahan sijoittaminen koulutukseen parantaisi sitä?

Tutkimus on osoittanut luokkahuonesysteemin vanhanaikaiseksi; koululaitos ei ole kehittynyt sitten teollistumisen. Opettamisen ammattilaiset ovat tutkineet ja kehittäneet uusia oppimisen muotoja ja esitelleet kuinka ne toimivat mutta epäpätevät ja korruptoituneet poliitikot ovat jättäneet kaiken tämän huomiotta.

Meritokraattinen valtio ei tähtää ongelmaan ainoastaan rahalla. Sen sijaan se löytää älykkyyden ja työllistää kirkkaimmat yksilöt. Kokeilu, luovuus ja älykkäimmät asiantuntijat kehittävät koulutusta. Raha yksin ei ikinä riitä. Me tarvitsemme parhaimpien opettajien ja tutkijoiden kokemuksen ja älyn. Meritokratia ei ainoastaan tuo resurrseja saataville, se antaa lisäksi asiantuntijoille mahdollisuuden luoda seuraavan sukupolven koulutusjärjestelmä.

Eikö ympäristötuhon pysäyttäminen ole haitaksi taloudelle?

Minkälainen sairas yhteiskunta ajattelee maapallon tuhoamisen olevan hyväksi taloudelle? Voitko ymmärtää kuinka kieroutuneita taloutemme johtajat ovat? Talouden on tarkoitus luoda lajillemme varallisuutta. Lajimme arvokkain omaisuus on puhdas vesi ja ilma, tomivat ekosysteemit ja turvalliset rannikot joilla elää. Näiden tuhoaminen ei koskaan tule olemaan hyväksi taloudelle.

Korruptoituneet hallituksen taloustieteilijät vakuuttelevat ettei terveellisellä ympäristöllä ole taloudellista arvoa. Sattumanvarainen taloustieteen professori suosittelee kuitenkin hallitukselle että jos yritykset tai yksilöt saavat vahingoittaa ympäristöä ilman rangaistusta niin talous kärsii. Miksi hallituksen korruptoituneiden taloustieteilijöiden ja todellisten taloustieteilijöiden välillä on tällainen ero?

Terve ympäristö on suunnaton vaurauden lähde. Ympäristön parannukset tulisi huomioida lisänä BKT:ssa ja ympäristötuhot vähentää siitä jotta emme voisi huijata itseämme harhaanjohtavilla tilastoilla. Ympäristö on kaiken varallisuutemme lähde. Jos haluamme menestyä meidän tulee lopettaa tämä lyhytnäköinen yritysmentaliteetti joka ampuisi itseään kasvoihin jos siitä saisi voittoa tälle neljännekselle. Maapallon, villieläinten, veden ja ilman säilyttäminen on erittäin hyvä asia taloudellisesti.

Eivätkö perheet kilpaile keskenään miljonäärien perintöverosta huolimatta koska se on luonnollista?

Perheiden kilpailu on tuhoisa konfliktien kierre joka estää terveen yhteisön synnyn. Tämä spiraali alkaa kun yksi ahne perhe saa ylimääräistä valtaa tai mainetta ja aikoo sen avulla hyväksikäyttää muita ja muut perheet koittavat puolustautua kasaamalla itselleen etuja. 90% tämän nollasummapelin pelaajista ei tavoittelisi valtaa tai rahaa jos heitä ei uhkaisi joku taho joka on saanut niitä liikaa. Meritokraattinen hallitus estää tällaisen tarpeettoman kilpavarustelun. Vain muutama psykopaatti jatkaa kilpailua mutta heistä ei ole vaaraa muille meritokraattisen lainsäädännön ansiosta.

Tällainen kilpailu tuhoaa nopeasti yhteistyön hengen jos sen annetaan jatkua. Seurauksena on toivoton nollasummapeli. Perheet jotka muuten olisivat avokätisiä ja jalomielisiä muuttuvat vainoharhaisiksi ja vihamielisiksi. Tällainen kilpailu on haitaksi myös voittajille koska siihen kuluva energia on pois kaikkien sosiaalisesta ja teknologisesta kehityksestä.

Miksi emme loisi yhteiskuntaa jossa kaikki tuntevat olevansa turvassa ja voivat toimia yhteiseksi hyväksi? Meritokraattinen hallitus lopettaa konfliktit ennen kuin ne syntyvät. Haluatko elää loputtoman perheiden välisen kilpailun maailmassa vai maailmassa jossa voit tukea omaa perhettäsi samalla kun tuet yhteisöäsi? Maailmassa jossa sinun ei tarvitse olla huolissasi muutamasta psykopaatista jotka ovat valmiita tallaamaan muut jalkoihinsa jos itse nousevat sen ansiosta ylemmäs?

Välittääkö meritokratia tasa-arvoisesta edustuksesta?

Kuinka määrittelet edustuksen? Meritokratia saavuttaa tasa-arvoisen edustuksen siinä missä demokratia epäonnistuu.
Hyödyttääkö demokratiasi jokaista yksilöä yhtä paljon? Kun demokraattisesti päätetään jostakin niin yhdeksän kymmenestä päätöksestä hyödyttää superrikkaita ja haittaa kaikkia muita. Se ei ole tasa-arvoista edustamista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa johtajilla on pienempi veroprosentti kuin heidän sihteereillään. Ketä demokratia palvelee? Historia on osoittanut että äänestäminen muutaman vuoden välein ei johda tasa-arvoiseen edustamiseen. Poliitkot pääsevät valtaan ja unohtavat sitten kansalaisten toiveet ja tarpeet. Poliitikot voivat valehdella päästäkseen valtaan joten meillä ei ole ollenkaan edustajia.

Meritokratiassa tasa-arvoinen edustus saavutetaan toteuttamalla sosiaaliset tavoitteet. Me kaikki haluamme lisää menestystä, parempaa terveydenhoitoa, kolutuksellisia mahdollisuuksia ja lopun köyhyydelle. Meritokratia asettaa pätevät asiantuntijat oikeisiin tehtäviin jotta nämä tavoitteet itseasiassa toteutuvat. Toteuttamalla nämä tavoitteet meritokratia toteuttaa ihmisten yleisen tahdon eli tasa-arvoisen edustuksen. Meritokratia ei ainoastaan väitä parantavansa yhteiskuntaa, se on looginen suunnitelma parannuksen toteuttamiseksi.

Meritokraattisen hallituksen tehtävä on parantaa kaikkien kansalaisten elämää. Johtotehtäviin vaaditaan julkisten kokeiden läpäisy ja kaikilla alan osaajilla on ääni. Kuka vain voi olla johtaja jos todistaa ansionsa sen sijaan että tuntisi oikeat ihmiset ja olisi tarpeeksi varakas kampanjoimaan. Todista tietosi, taitosi ja kokemuksesi. Esitä suunnitelma sosiaalisten kysymysten ratkaisemiseksi. Vakuuta muut alasi asiantuntijat. Meritokraattinen järjestelmä valitsee johtajat perustuen heidän kykyynsä ja haluunsa hyödyttää kaikkia. Ja kun kaikki tosiasiallisesti hyötyvät niin kaikki ovat tosiasiallisesti edustettuna.

Eiväkö asiantuntijat äänestä vain omien etujensa mukaan? Mikä estää kaikkia sotilaita äänestämästä itselleen enemmän palkkaa ja muita etuja?

Ajatteletko että kaikki ihmiset ovat korruptoituneita? Vai vain muutama eliittiin kuuluva jotka ovat ahneuksissaan haalineet itselleen enemmän valtaa ja rahaa kuin muut?

Mitä tapahtuu kun suuryrityksen perustaja kuolee äkillisesti? Kenestä tulee omistaja jos vaimoa tai lapsia ei ole? Voiko valtio omistaa tällaisen yrityksen?

Useimmat todella suuret yhtiöt ovat useiden osakkaiden hallussa. Tällaisessa tapauksessa yhden omistajan kuolema ei vaikuta juurikaan, hänen osakkeensa myydään markkinoilla ja se siitä. Yhden omistajan yritys voidaan myydä tai sulkea. Suuryritys on todennäköisesti voittoa tuottava joten se vetoaa ostajiin. Jos kukaan ei halua ostaa tällaista yritystä ja jatkaa sen toimintaa niin ovet laitetaan kiinni ja tuotteet sekä infrastruktuuri myydään. Meritokratian talouspolitiikka on sosiaalista kapitalismia. Markkinoiden voimakas sääntely ja joissain tapauksissa
niitten tukeminen kuuluu siihen mutta meritokraattinen hallitus ei pyri omistamaan yrityksiä tai toimimaan niitten kautta.

   THE MERITOCRACY PARTY is creating a world where every child is guaranteed an equal opportunity to thrive. If you share this ideal, consider making a small donation to fund our servers, or join the MERITOCRACY INTERNATIONAL as a volunteer.

   We are artists, activists, writers, and intellectuals who crave an authentic and fair world. We feel the anomie of this age but we have a plan to fix it. Join us and create a better future‒make your grandkids proud.

Volunteer for the MERITOCRACY INTERNATIONAL.

Comments are closed.

close
Visit Our Facebook PageVisit Our Facebook Page