FAQ meritocrației (RO)

FAQ meritocrației (RO)
Nu sunt meritorii deja cei care conduc societatea?

Politicienii nu au merit ca lideri pentru că nu îi interesează de tine și nu fac nimic în beneficiul tău. Chiar dacă politicienii ar vrea să îmbunătățească lumea, niciunul dintre ei nu ar fi destul de inteligent ca să o facă. Politicienii de carieră se specializează în a zâmbi și a strânge mâini; ei sunt eminențe cenușii cu două fețe corupte care lucrează cu bogătașii pentru a te ține în umbră. Au dovedit de fiecare dată că nici nu doresc și nici nu pot să reprezinte dorințele generale ale poporului. Ei reprezintă dorințele elitei. Asta nu e ceva meritoriu — e psihopatie.

O persoană meritorie dovedește că e capabilă să își folosească puterea pentru beneficiul tuturor. Ea este talentată, cu abilități relevante și cu experiență în a repara probleme sociale. Ți se pare că asta sună a politician? Politicienii tăi crezi că respectă drepturile tale umane și civile? Politicienii tăi implementează dorințele generale ale poporului?
Democrația noastră a eșuat complet în a selecta lideri merituoși. Oamenii care conduc societatea nu sunt câtuși de puțin merituoși. De obicei, ei sunt avocați corupți fără abilitați importante. Nu ar fi fost in stare să rezolve probleme sociale nici dacă ar fi încercat (și ei nici nu încearcă). De multe ori nu îi interesează bunăstarea generală și sunt, în schimb, obsedați cu glorie și bogăție personală. Acești oameni nu au merit. Aruncă-i, dă-i afară. Adu-i pe cei merituoși.

Dar dacă nu am merit? Voi fi exclus din politică?

Dacă nu ai ști să conduci, te-ai sui la volanul unui autobuz școlar? Evident că nu — ești o persoană bună cu o conștiință nobilă. Înainte de a-ți asuma responsabilitatea, ai învăța de la cei mai buni si prudenți șoferi posibili, pentru că nu vrei să omori copii!

Într-o meritocrație, cei fără merit vor avea acces egal la cea mai bună educație pe care banii o pot cumpăra. Ei vor merge la școală, vor deveni educați și vor începe să ia decizii informate în alegeri. Vrei să votezi pentru un lider într-un anumit domeniu? Ia un test prin care îți vei demonstra cunoștințele, abilitățile și experiența in acel domeniu. Așa cum nu ai conduce un autobuz școlar fără a ști să conduci, de ce ai vrea oamenii să voteze fără să înțeleagă? Meritocrația funcționează prin a se asigura că toți oamenii din guvern înțeleg deciziile pe care le iau. Acesta este singurul mod responsabil de a conduce un guvern.

Am fost învățat întotdeauna că democrația e singurul sistem politic bun. De ce crezi că putem îmbunătăți democrația?

Istoria oamenilor este o istorie de progres social și înaintare. Fiecare aspect al vieții umane a devenit mai bun când am lucrat la el cu inteligență și creativitate. De ce nu s-ar îmbunătăți guvernele? De ce să rămână sistemul actual de guvernare în loc și să înghețe așa pentru totdeauna?

Democrația e gata pentru progres. Meritocrația folosește ceea ce umanitatea a învățat de la democrație și creează ceva mai bun. Putem învăța succesele și eșecurile democrației și putem folosi aceste cunoștințe pentru a crea un guvern mai bun, tot așa cum am remediat sistemele trecute pentru a crea democrația. Orice țară care va adopta un sistem de guvernare al noii generații va îndruma întreaga specie spre un viitor strălucit. Haide împreună cu progresul! Îmbunătățește-ți guvernul! Alătură-te Partidului Meritocratic!

Nu este inevitabil că bogătașii vor strica Meritocrația așa cum au făcut cu democrația?

De-a lungul istoriei, puterea a fost transferată de la dictatori și spre popor. De ce să se oprească asta acum? O mână de ticăloși vor încerca întotdeauna să strice orice sistem, dar de-a lungul timpului sistemele s-au îmbunătățit, și acum avem mai puțini dictatori distrugându-ne viețile. A corecta guvernele este cel mai sigur mod de a lua puterea tipilor răi, și istoria ne-a dovedit că un guvern deștept duce la mai multa libertare pentru toată lumea. Nu crezi că va fi mult mai greu pentru cineva să corupă o meritocrație? Meritocrația e gândită special pentru a opri orice familie de la a obține destulă putere pentru a ruina sistemul.

Dacă vrem guvern mai bun, de ce nu votăm pentru școli mai bune, o media onestă, îngrijire medicală mai bună, etc.?

Pur și simplu nu avem puterea să votăm pentru aceste lucruri. Deși întreaga comunitate votează să rectifice o constituție, să emite obligațiuni, sau pentru a modifica bugetul unei școli, cetățenii nu au cum să decidă cum va fi formulată rectificarea sau cum vor fi cheltuiți banii. Noi alegem politicieni pentru a ne scrie legile, pentru a administra bugetele și pentru a lua decizii. Acest mod de votare a eșuat în a livra ceva. Voturile noastre ajung într-o gaură neagră și nimic nu se schimbă. Întotdeauna, democrația duce la cel mai nereprezentativ guvern, care este ori incompetent ori corupt. Cum vor îndrepta oamenii incompetenți sau corupți educația? Dacă altruiștii informați nu preiau conducerea, ignoranții și avizii vor ține guvernul într-un cerc distructiv vicios. Votanți ignoranți împuternicesc guverne malefice. Guvernele malefice creează votanți ignoranți. Este spirala prostie-o-crație a morții.

De ce nu îi verificăm pe politicieni așa cum îi verificăm pe controlorii de trafic aerian? Politicienii sunt responsabili pentru o întreagă națiune; cu toate acestea, nu avem procese pentru a ne asigura că nu sunt extrem de incompetenți sau foarte ignoranți. Avem nevoie de Meritocrație pentru că Meritocrația e un sistem care găsește, testează și împuternicește experți specifici care sunt într-adevăr capabili și dispuși să creeze îngrijire medicală eficientă sau a termina războaie distructive sau a repara sistemul școlar. Nu vom rezolva probleme sociale până nu alegem liderii potriviți. Meritocrația este proiectată special pentru a alege liderii potriviți – cei mai buni dintre noi – cei care sunt dispuși și capabili să repare problemele pe care toți le dorim aranjate.

Nu e meritocrația nedemocratică?

Democrația a eșuat în a dobândi țelurile sociale pe care toți le dorim. Democrația a fost o îmbunătățire față de dictatura comunistă, dar democrațiile moderne sunt acum stagnante și aproape de colaps. Acesta reprezintă eșec guvernamental intrinsec, iar democrația simplistă este cauza-rădăcină. Pentru a ne drege dificultățile sociale trebuie să ne uităm peste forme simpliste de guvernare pentru a crea ceva mai puternic și mai inteligent. Meritocrația folosește procese democratice într-un mod mai bun pentru a minimiza uriașele dezavantaje descoperite în țări democrate. Din experiență reiese că rezultatul ultim al democrației a fost să împuternicească câteva familii super-bogate și să ne exploateze pe noi restul.

Sistemul care va îndrepta democrația va trebui să fie nedemocratică. Meritocrația rezolvă neajunsurile democrației prin a utiliza ceea ce a funcționat și a renunța la ceea ce a dat greș. Super-bogații își folosesc banii și influența pentru a frânge un guvern – Meritocrația este proiectată pentru a preveni asta. Meritocrația creează mai multă libertate, asigură egalitate a oportunităților, obține reprezentare egală și livrează beneficiile civilizației fiecărei persoane. Democrația nu a făcut vreodată asta și nu o va face niciodată.

Nu sunt guvernele cele care mereu fac lucrurile mai rele?

Libertățile de care ne bucurăm acum există pentru că oameni valoroși au susținut ceva și au creat guverne mai bune. Guvernele medievale nu aveau libertate aproape deloc; majoritatea erau sclavi ai lorzilor feudali. Prin îmbunătățirea acelor guverne nasoale, ne-am crescut libertatea și acum avem vieți mai bune. Istoria ne-a dovedit în repetate rânduri că ameliorarea guvernelor ne-a îndreptat viețile.

Guvernele proaste sunt amenințarea, iar democrația s-a arătat a fi guvernare proastă. Meritocrația este gândită special pentru a face democrația mai bună. Guverne inteligente formate inteligent vor îmbunătăți societatea, și nu crezi că Meritocrația este o formă inteligentă de guvernare? Meritocrația ia ceea ce a mers bine și înlătură ce a mers prost, rezultatul fiind creșterea prosperității, a libertății, a oportunității, a sănătății și a educației. Pe scurt, Meritocrația este un mod încercat și testat pentru crearea unui guvern bun. Meritocrația face guvernul tău mai bun.

Nu scăpăm de probleme mai bine dacă scăpăm direct de guvern?

Fără guvern, nu există decât o lege: Legea Junglei. Legea Junglei spune că cei puternici obțin totul și cei slabi devin sclavi. Legea Junglei este sfârșitul civilizației – este o lipsă de civilizație. ”Nici un guvern” înseamnă că săracii într-adevăr au mai puțin decât nimic. Dictatorii militari cu găștile lor de bătăuși și psihopați își vor petrece timpul înrobindu-ne pe noi ceilalți. Lumea ar fi împărțită în teroriști fără suflet și sclavi depresivi, lipsiți de putere. Nimeni nu are de câștigat când civilizația e distrusă. A distruge guvernul nu este răspunsul.

În loc de a distruge guvernul, ajută guvernul să se schimbe în bine. Meritocrația este proiectată special pentru a îmbunătăți guvernul. Meritocrația îi ține în frâu pe bătăuși și pe psihopați și oprește conflictele distructive și feudale dintre familii. Meritocrația previne concentrația de avere în mâinile celor corupți și egoiști. Meritocrația corectează guvernele și va face multe în privința problemelor noastre.

Cum rămâne cu guvernul mare? Meritocrația o să micșoreze guvernul?

Niciun sistem nu este așa simplu încât ”micșorarea” să rezolve automat probleme sociale. Îndreptarea unui guvern necesită inteligență și îndemânare, care sunt obținute doar prin efort, gândire și experimentare. Meritocrația a fost dezvoltată de unii dintre cei mai inteligenți oameni pe care îi are societatea noastră ca o soluție realistă care va îmbunătăți cu adevărat viețile noastre. Meritocrația este logică, are sens și propune un plan specific. ”Micșorarea guvernului” nu este decât un slogan.

Oamenii care doresc micșorarea guvernului nu explică niciodată cum ți se va îmbunătăți viața. Pur și simplu, ei îți cer credința. Atunci când deciziile lor eșuează, ei îți zic să aștepți. Ei îți spun că recesiunile, concedierile, depresiunile și sărăcia ar trebui pur și simplu îndurate pasiv. Nu te îngrijora, soarta va acționa! Între timp, familia ta flămânzește și țara ta se dărâmă. Nu le crede nonsensurile mincinoase. Explicațiile lor nu au niciodată sens. Nu aștepta soarta. Nu este nevoie. Meritocrația nu are nevoie de soartă; oricine o poate înțelege. Este rațională și simplă conceptual. Este un sistem dovedit și funcționabil care deja a fost folosit. De ce să nu aducem rațiunea înapoi în discuțiile politice? Alătură-te Partidului Meritocratic!

Nu este natural să transmiți averea copiilor? Cum poate un ”sistem” să oprească un comportament natural?

Scopul fiecărui sistem social este să transforme comportamentele distructive naturale în comportamente benefice artificiale. Cine este ajutat de faptul că familiile se luptă constant una cu alta în loc să coopereze? Competiția este constructivă doar dacă scorul se resetează la 0-0 după fiecare meci. Când un grup de familii consolidează avere și putere fără să reseteze vreodată, ei domină societatea și noi restul începem să ne pierdem libertățile. Tot așa cum creăm reguli juste în sport pentru a menține distracția jocului, haide să implementăm reguli juste în societate pentru a ne proteja de puterea coruptă a nepotismului. Haide să creăm o regulă care interzice familiilor bogate să aibă putere distructivă. Taxa moștenirii milionarilor îți protejează copiii de la aristocrați cruzi.

Dar dacă vreau să îmi las afacerea fiului meu, pe care l-am antrenat de mic să o conducă?

Ce fel de sistem ai proiecta pentru a găsi cel mai merituos CEO care să te înlocuiască? De ce să nu avem o societate unde fiecare poziție de putere este ocupată de persoana care este cea mai potrivită pentru ea? Dacă fiul tău este cel mai merituos, lasă sistemul meritocratic să îl aleagă pentru acel rol. Dar nu ar trebui slujba să meargă la cel care se va dovedi capabil? Nu îți infantiliza copilul prin a-i oferi recompense pe care nu le-a dobândit.

Când toată lumea este bazată pe merit în loc de conexiuni familiale, cu toții beneficiem. Noi nu vom transmite privilegii copiilor noștri, dar nici alte familii. Sistemul Meritocratic pe care tu îl proiectezi pentru a selecta lideri merituoși trebuie aplicat în mod egal tuturor, inclusiv copiilor tăi. Orice altă decizie duce la un cerc conflictual distructiv – o feudă familială care ține întreaga rasă umană în loc.

Nu vor putea părinții lipsiți de scrupule să le dea averea copiilor înainte de moarte, evitând taxa moștenirii milionarilor? Cum va manevra Meritocrația lacunele juridice?

Lacunele pot fi închise. Ar trebui să fie ilegal pentru o singură familie să acumuleze sume periculoase de putere și avere, pentru că aceste stocuri pot fi folosite ca arme, și ele ne amenință libertatea și prosperitatea tuturor celorlalți. Meritocrația va avea legi, grupuri de lucru și organe de reglementare pentru a rezolva lacunele. Probleme cu aceste tactici tehnice sunt provocări soluționabile. Evaziunea fiscală este ușoară pentru super-bogații de azi pentru că democrația lucrează pentru ei – nu pentru noi. Lacunele au rămas deschise datorită democrației. Meritocrația va închide lacunele care permit crearea dinastiilor. Legi vor fi adoptate pentru a seta limite la câtă proprietate poate fi transferată copiilor. Oameni meritorii vor fi aleși, care vor identifica societățile fictive și vor expune familiile corupte care doresc să își stabilească avere dinastic. Lacunele sunt probleme tocite, cu o varietate de soluții stabilite. Liderii competenți ai meritocrației vor fi capabili și motivați pentru a închide lacunele de evaziune fiscală.

Dar prevenirea moștenirii nu va submina spiritul lucrativ al oamenilor atunci când părinții nu mai sunt în măsura de a economisi pentru copiii lor?

Riscul de dezavantaj al copiilor tăi te-ar putea motiva să lucrezi, dar acest tip de competiție distructivă interfamilială ne menține concentrați pe acumulare materială în loc să ne concentrăm mai degrabă asupra pasiunilor noastre. Cei mai mulți dintre noi doresc să fie autonomi, creativi, inspirați, angajați și competenți; cea mai mare bucurie o simțim când contribuim atât familiei noastre cât și comunității noastre. În loc de a crea o amenințare interfamilială pentru a motiva munca, Meritocrația dezvăluie o mult mai puternică sursă de energie: pasiunea pentru excelență.

În loc să investești avere în copiii tăi ca protecție împotriva exploatării economice, de ce nu să nu le dăm o lume mai bună? De ce să nu le dăm o lume unde nicio familie nu se îngrijorează vreodată de foame sau lipsă de adăpost? Meritocrația oprește amenințarea dinastiilor aristocratice. Meritocrația pune toată lumea pe picior de egalitate. Cu Meritocrația, toată lumea va avea o șansă de a avea un impact asupra lumii, iar acest lucru duce la o motivație de oțel.

Dar impozitul moștenirii milionarilor nu încalcă libertatea milionarilor pentru a face ceea ce le place cu bogăția lor?

Libertatea reală este atunci când fiecare copil are posibilitatea de a-și dezvolta talentele sale, atunci când fiecare persoană bolnavă are acces la asistență medicală, și fiecare familie are un acoperiș deasupra capului lor. Chiar crezi sincer că cea mai importantă libertate acum este libertatea milionarilor de a-și etala încărcătura financiară? Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu libertatea milionarilor să abuzeze angajați și să mituiască politicieni? Având libertatea de călca oameni nevinovați în picioare ar putea fi un fel de libertate perversă, dar cum rămâne cu libertatea clasei de jos? Cum rămâne cu libertatea copiilor săraci născuți în ghetouri americane, sau libertatea lucrătorului concediat și înlocuit cu sclavi din China? Cum rămâne cu libertatea acelor chinezi, care lucrează pentru aproape nimic? Manipularea piețelor, cumpărarea muncitorilor sclavi, vânzarea bunurilor fraudulente, scăparea de justiție în pofida încălcării ei, acestea nu sunt libertăți legitime! Libertatea nu înseamnă doar permițând milionarilor să facă orice!

Strigând “Mai multă libertate pentru milionari!”, în timp ce copiii literalmente mor de malnutriție este complet imoral. Să vă îngrijorați de calitatea vieții lui Donald Trump atunci când bolnavii mintali din New York nu trăiesc pe străzi. Cum poate cineva să se preocupe cu libertățile distinse ale directorilor Goldman Sachs, atunci când libertatea lor de milionari a fost folosită pentru a provoca o foamete în anii 1990 datorită jocurilor de noroc cu prețurile alimentelor? În ce fel de univers moral trebuie cineva să trăiască pentru ca libertatea cheie să fie libertatea directorilor Goldman Sachs să înfometeze oameni? Ce fel de om se concentrează pe libertatea milionarilor, tratând în același timp pierderea libertății simțită de morți și de flămânzi ca irelevantă? Cum poate libertatea milionarilor să mai fie o problemă relevantă? Oricare ar fi deciziile pe care societatea noastră le pune în aplicare pentru a rezolva problemele sociale, trebuie să avem în vedere bunăstarea tuturor ca fiind la fel de important. Din moment ce milionarii au zero probleme reale în această lume, bunăstarea lor nu este pe ordinea de zi.

Nu vor Meritocrații abuza puterea lor și da peste cap restul societății tot așa cum politicienii și directorii executivi fac în prezent?

În cazul în care un anumit expert comite abuz de putere, alte persoane din domeniul său vor vedea imediat acest lucru deoarece pot vedea diferența între o idee bună și o idee rea. Un economist care susține că el ajută economia în timp ce de fapt îți ajută doar prietenii va păcăli publicul larg, dar el nu poate păcăli toți economiștii din țară. Persoanele responsabile pentru a alege conducerea economiei vor fi calificate pentru a observa minciunile cu rol de auto-servire. Un lider ales, care împinge politicieni corupți, va fi identificat și eliminat rapid. El va fi expus ca nemeritoriu, și nici un expert nu va avea încredere în el din nou. Pe experți nu îi interesează discursuri sau sloganuri și ei nu pot fi păcăliți așa de ușor.

Nu poate propaganda mass-mediei să îi păcălească pe oameni să creadă că cineva are merit, când el de fapt nu are?

O persoană meritorie este aleasă de către cei calificați pentru a judeca merit pentru că anumită poziție de putere. Oamenii cei mai informați, care iau deciziile-cheie, nu vor avea niciun interes în reportajele mass-mediei. Experții dintr-un anumit domeniu sunt mult mai bine informați decât ar putea mass-media spera să devină vreodată. Ți-ai putea-o imagina pe Andreea Esca încercând să le spună farmaciștilor ce medicamente să prescrie? Ar fi dată afară dintr-o farmacie imediat.

Într-o democrație, propaganda mass-mediei este foarte periculoasă; îi face pe oamenii fără minte să aibă opinii puternice cu privire la aspectele despre care ei nu știu nimic. Dar atunci când electoratul este alcătuit din specialiști foarte informați, nu există nicio amenințare cum că propaganda va determina politica. Într-o Meritocrație, mașina de spălare a creierului numită mass-media este complet dezarmată de influența colectivă a experților calificați.

Dacă oamenii nu se tem de sărăcie, ce îi va opri din a lenevi și a face economia să sufere?

Cercetările au arătat că lucrătorii amenințați de sărăcie sunt mai puțin creativi, mai puțin interesați, și obțin rezultate mai slabe. Se pot avea muncitori-sclavi chinuindu-se de la salariu la salariu, sau se pot avea angajați sănătoși scufundați în inspirație, care sunt creativi, luptă pentru excelență, și doresc să aibă un impact asupra lumii. Care crezi că rezultată într-o economie mai bună? Cei mai productivi membri ai societății noastre nu se simt amenințați de sărăcie, astfel încât nu au încredere în minciuna că sărăcia ajută productivitatea. Sclavii fac muncă neinspirată și proastă. Niciun angajator nu ar trebui să fie vreodată presat pentru a utiliza munca de sclav.

Cei mai mulți dintre noi sunt motivați cel mai bine atunci când avem șansa de a ne dezvolta talentele, de a fi creativi, și de a contribui la lume. Adevărata crimă este că milioane ca noi trudesc la munci plictisitoare fără speranță, lipsiți de șansa de a ne dezvolta talentul. Când educație de înaltă calitate va fi disponibilă pentru toată lumea, un val de talente va năvăli în economie, pentru că cei plictisiși și deprimați vor descoperi rezerve uriașe de potențial. Copiii din ghetouri și din case dărăpănate vor primi alimente nutritive, cea mai bună asistență medicală și educație de înaltă calitate. Sistemul de învățământ Meritocratic este special conceput pentru a îl ajuta pe fiecare dintre noi să își atingă cele mai mari pasiuni. Potențialul pierdut al oprimaților va fi dezlănțuit, iar viitorul nostru Star Trek va începe să apară. Vom crea cea mai mare creștere economică din istorie.

Cum diferă Meritocrația de toate celelalte scheme utopice care au fost periculoase și nocive?

Șarlatanii folosesc promisiunea de utopie pentru a prosti poporul. Dar Meritocrația nu este o viziune utopică, este un sistem foarte simplu, perfect rațional, bazat pe principii testate. Nu este o himeră; este aici și acum. Meritocrația este centrată pe problemele reale pe care le avem astăzi, și descrie exact ce măsuri trebuie luate pentru a rezolva aceste probleme. Meritocrația este logică și practică, ea nu cere credință.

Nu capitula soluțiilor bazate pe fantezie. Folosește-ti capul, fă un efort, gândește-te la toate și a pune întrebări. Respinge orice propunere care nu are nicio logică. Respinge pe oricine îți spune că lumea va fi salvată prin supunere, prin dragoste, prin pasivitate, sau prin credință. Aceste fantezii nu au sens, ele nu vor rezolva problemele sociale. Meritocrația are sens, oricine o poate înțelege și oricine poate vedea că funcționează.

Nu crezi că inovatori ca Henry Ford, Steve Jobs, și Thomas Edison și-au câștigat averile?

Și-au câștigat averile, dar apoi au murit. Copiii lor nu au câștigat nimic. Ți se pare drept ca, atunci când un milionar moare, averea sa să fie folosită ca o armă pentru a ne subjuga pe noi ceilalți? Copiii fondurilor de încredere își păzesc tezaurul prin mituirea politicienilor, exploatarea lacunelor fiscale, și subminarea oportunităților altora. Ei nici măcar nu merg la închisoare pentru infracțiuni. Impozitul moștenirii milionarilor va pune capăt averii familiei dinastice și va elimina amenințarea tot mai mare de a noii regalități. În Meritocrație, cei care fac contribuții mari vor câștiga recompense mari. Copiii celor care fac contribuții mari vor avea aceleași oportunități ca oricine altcineva. Lor nu li se va permite să folosească avere neîncasată ca armă. Lor nu se li vor da biletele de “ieșire din pușcărie”.

Meritocrația nu presupune că mult mai multe persoane au “ce le trebuie” pentru a fi lideri?

Adevărata conducere nu vine de la a fi născut cu o lingură de argint în gură. Un lider adevărat nu se face atunci când tatăl său trage niște sfori și el primește o slujbă comodă în partea de sus a unei diagrame organizaționale. Câți playboy aristocrați cu adevărat competenți ai cunoscut? Acești prinți sunt lipsiți de cunoștințe și nu au capacitate reală de conducere. Fiul privilegiat al unui CEO nu și-a câștigat biroul și nu este potrivit pentru el, indiferent de ce spune costumul de 10.000 de dolari de pe el.

Nu te mai închina acestor persoane care deși par bine îmbrăcate, bine îngrijite și prietenoase, sunt complet goale pe dinăuntru. Este doar o iluzie. Tot ceea ce privilegiații au este o iluzie. Este mai mult potențial de lider în cei săraci decât ar putea fi vreodată în top 1%. Cei săraci și clasa de mijloc au experimentat dificultăți și provocări reale. Cei cu sânge-albastru care umplu rândurile superioare ale corporațiilor și guvernelor au avut totul de-a gata – nicio muncă necesară.

Meritocrația este special concepută pentru a-i promova pe cei care au capacitate adevărată, nu pe cei părinții mai bogați. Publicul va vedea putreziciunea culturii actuale de lideri atunci când Meritocrația va fi instituită, iar acești lideri falși vor fi eclipsați de abilitatea extraordinară și tenacitatea celor meritorii.

Nu sunt tehnologia și complexitatea vieții parte a problemei? Cum ne va aduce Meritocrația înapoi la rădăcinile noastre, în loc de a ne copleși cu tehno-nebunie?

Tehno-nebunia este o formă de consumerism în care departamentele de marketing cheltuiesc milioane pentru a te convinge să fii obsedat de cumpărături. Tehno-nebunia este tehno-abuz, similar cu abuzul de droguri. Dacă tehnologia este abuzată, devine dezumanizantă și alienantă. Cei mai buni ingineri din lume petrec chiar acum viața lor fîcând lucruri banale, cum ar fi menținerea funcționării jocului Farmville. Aceasta este o risipă dezgustătoare de talent și o rușine pentru întreaga rasă umană. Meritocrația va schimba stimulentele economice, astfel încât inginerii talentați vor lucra la îmbunătățirea lumii, nu extragerea câtorva dolari de la utilizatorii plictisiți ai internetului. Meritocrația este o soluție pentru tehno-nebunie, pentru că redirecționează tehnologia spre probleme sociale reale. Ce s-ar întâmpla dacă toți oamenii de știință care fac bombe pentru militari ar începe să lucreze pentru a pune capăt distrugerii mediului înconjurător? Meritocrației poate face asta. Dacă tehnologia este folosită inteligent ea va îmbunătăți ceea ce este cel mai bine pentru umanitate; ea va deveni o metodă de eliberare pentru spiritul uman.

Meritocrația nu va pierde toată filantropia pe care oamenii puternici o oferă?

Omul tipic super-bogat nu are niciun interes în a ajuta publicul și nici capacitatea de a face acest lucru, oricum. Cei mai mulți oameni super-bogați se specializează într-un singur lucru: a se face mai bogați. Dacă le-ar fi păsat cu adevărat de societate, nu ar fi acumulat un tezaur. Ei nu ar mai plăti politicieni să adopte legi care ne distrug pe noi ceilalți. Chiar dacă un miliardar are o schimbare de inimă la bătrânețe, și decide să doneze pentru caritate, el nu are competențele necesare pentru îmbunătățirea societății.

Bill Gates și-a petrecut întreaga viață învățând cum să distrugă companiile mici înainte ca acestea să crească suficient de mult pentru a concura cu Microsoft. Acum, el vrea să-și doneze averea jefuită. Dar e calificat? Nu ar fi o echipă alcătuită din cei mai buni experți din medicină, inginerie, economie, sociologie și psihologie în stare să ia decizii mai inteligente decât William Henry Gates al III-lea? De ce i s-a oferit lui Bill Gates această putere? Pentru că el a fost mai lacom decât concurenții săi? Pentru că el a fost nemilos când își umplea contul bancar?

Cele mai multe averi de familie nu s-au câștigat prin contribuții la societate, dar nu crezi că este imoral să li se confiște bogăția?

Dacă cineva construiește un tezaur prin a călca oamenii în picioare, el nu a câștigat nimic. Este o avere furată. Averea sa este nelegitimă și ar trebui să fie returnată victimelor. Cele mai multe dintre tezaurele super-bogaților sunt ilegitime și ceea ce trebuie făcut este să se întoarcă banii la oamenii de la care a fost furată. Familiile deținătoare de sclavi din statele confederate încă lasă moștenire averi câștigate inițial prin munca sclavilor negri. Milioane de familii de negri au fost violent jupuite de tot. Ceea ce este imoral este faptul că aceste familii nu au primit dreptate. Ceea ce este greșit din punct de vedere moral este atunci când milionarii îi plătesc pe politicieni să scrie legi care fac asistența medicală inaccesibilă pentru familiile private de drepturi civice. Ceea ce este greșit este atunci când averi – făcute de familii pe spinarea sclavilor – sunt folosite pentru mări costul locuințelor și a pune oameni nevinovați pe stradă. Este evident cine sunt criminalii imorali. Nu este nimic nobil în a permite familiilor super-bogate să adune averi ilegitime, care au fost furate de la cei înrobiți și învinși. A o lua înapoi și a o da victimelor – familii defavorizate – este singura politică acceptabilă din punct de vedere moral.

Un comerciant Goldman Sachs care și-a lucrat drumul de la nimic, fără a obține ajutor de la părinții săi, este meritoriu?

Un psihopat care știe cum să mintă, să bată și să fure oameni nu este meritoriu în nici un caz. El e doar un criminal nenorocit. Băieții comisionari ai celor privilegiați cu sânge-albastru nu au merit, au tendințe criminale. O lipsă de conștiință nu este merit, este opusul de merit. O dorință de a-l călca în picioare pe aproapele tău nu este merit, este dezgustător și imoral. Cei mai mulți dintre noi nu au nici o dorință de ruina comunitățile noastre, dar din anumite motive pozițiile de putere în societatea noastră sunt deținute de mincinoși și hoți care constant calcă oameni în picioare.

Nu asculta minciuna cum că oamenii lacomi au cel mai mare merit. Un huligan într-o școală poate fura prânzul altora, dar îl merită? Furtul nu este merit. Diferența dintre un parazit și o persoană onestă este că un parazit ia fără a da înapoi. O persoană onestă este bucuroasă să te ajute, în timp ce un parazit nu ajută pe nimeni niciodată. Un parazit se folosește de oameni, și, prin urmare, averea lui este ilegitimă. “Clienții” săi ar trebui să fie de fapt numiți “victime”. Consilierii de investiții ai Goldman Sachs le-au spus clienților lor să cumpere acțiuni care, în secret, Goldman Sachs știa că vor eșua. Meritocrația va elimina acești psihopați de la putere. O persoană consumată de lăcomie nu poate fi meritorie și nu are loc în nicio poziție de putere.

Democrația nu folosește înțelepciunea mulțimilor pentru a alege automat cei mai buni lideri?

“Înțelepciunea mulțimilor” s-a demascat pe ea însăși. Înțelepciunea mulțimilor ne-a adus eșec după eșec, fie că este călcatul în picioare de oameni în Black Friday, oferindu-le vânzătorilor fraudulenți codurile de lansare nucleară, sau când gândirea de grup sectar duce la o turmă de oameni urmându-i orbește pe alții aruncându-se de pe o stâncă.

Publicul este condus de reportajele tabloidelor și de mincinoși profesioniști. Promisiuni imposibile, spuse într-un stil dichisit, sunt tot ceea ce îi trebuie unui salvator suav pentru a vrăji publicul. IQ-ul colectiv scade drastic atunci când un lider puternic măgulește masele Acesta nu este un mod bun de a lua decizii importante.

Înțelepciunea mulțimilor este deranjată. Democrația a dovedit că înțelepciunea mulțimilor ne oferă costume goale pentru lideri-oameni care se specializează în a strânge mâini. Asta nu este înțelepciune deloc, e doar conducerea gloatelor.

Criza financiară din 2008 nu este din vina economiștilor? Meritocrația nu va pune țara în mâinile experților frauduloși, cum s-a întâmplat atunci?

Fraudulenții care au provocat criza din 2008 nu au fost experți meritorii, au fost acoliții privilegiați ai politicienilor corupți. Într-o democrație, un politician poate alege experți pentru diferite roluri guvernamentale, dar nu are capacitatea de a judeca cine este un expert pentru că el este doar un politician ignorant. Deci, el își alege prietenii, indiferent cât de proști sau de lacomi sunt.

Cine credeți că ar alege cel mai deștept doctor din țară? Opinia colectivă a tuturor cadrelor medicale calificate? Sau președintele Bush? Cei care nu au nicio idee cu privire la asistența medicală nu ar trebui să voteze pentru conducerea de asistență medicală, deoarece non-experții nu au capacitatea de a identifica cine este calificat. Meritocrația ar fi împiedicat criza financiară din 2008. Mulți experți meritorii au văzut semnele de avertizare, dar au fost ignorați de politicieni corupți și proști.

Dacă nu pot vota Președintele într-o Meritocrație, ce rol pot avea în formarea guvernului?

Care este domeniul tău de expertiză? Meritocrația te împuternicește să iei decizii guvernamentale importante, în cazul în care abilitățile tale contează cel mai mult. Chirurgii vor folosi bisturie, piloții vor zbura avioane, și tu vei avea responsabilitate pentru specialitatea ta. Meritocrația îți va oferi cea mai bună educație pe care o poți obține, și te va ridica la un loc unde talentul tău va fi valoros și bine utilizat. Vei vota pentru experții din specialitatea ta care te-au convins că sunt capabili și dispuși să ajute societatea. Ai putea fi ales la guvern și ai putea pune în aplicare politici bazate pe munca vieții tale. Meritocrația cere tuturor oamenilor meritorii participare la formarea guvernului.

Ce fel de societate vrei? O comunitate confortabilă în care familiile lucrează spre un bun comun, sigure în cunoștință de faptul că copiii lor vor avea întotdeauna de ajuns? Sau o ierarhie economică infernală în care toată lumea este în mod constant paranoică, și familiile psihopate caută bogăție nelimitată pentru a o utiliza ca armă? Meritocrația va termina feudele familiale. Ea va elimina amenințarea pe care bogățiile copleșitoare o reprezintă pentru copiii tăi. Când alte familii nu amenință libertatea copilului tău, nu îți vei face griji cu privire la tezaurizare. Ne vom simți cu toții suficient de în siguranță; vom lucra împreună pentru a crea viitorul nostru Star Trek.

Ce este atât de în neregulă cu a lăsa moștenire și conexiuni pentru a proteja copiii de la daune?

De ce să trebuiască să îți protejezi copiii de cei cu sânge albastru? De ce ar trebui părinții să accepte riscul de a avea copii abuzați de ticăloși bogați care doresc să își etaleze importanța? Haide să ne folosim puterea colectivă pentru a ne proteja familiile împotriva agresorilor și psihopaților. Când societatea noastră va elimina nepotismul, clientelismul și privilegiile, toți copiii vor fi în condiții de siguranță și pe picior egal – nimeni nu va trebui să se agite cu privire la viitorul copilului lor. Vei ști că fiul sau fiica ta va avea aceleași oportunități și resurse ca alți copii: tot ceea ce este necesar pentru a fi fericit, creativ, împlinit și prosper. Când accesul egal la beneficiile de civilizație este recunoscut ca un drept al omului, nu îți vei mai face griji cu privire la protejarea copiii tăi. Toate necesitățile de bază ale vieții vor fi disponibile pentru toată lumea și negate de nimeni. Meritocrația va elimina amenințarea dinastiilor abuzive. Meritocrația oferă tuturor tot ce au nevoie pentru a prospera. Meritocrația este cel mai bun mod de a proteja copiii. Oferă-le o lume mai bună copiilor tăi.

Nu este un principiu comunist a le oferi oamenilor case, educație și asigurare medicală gratis?

Comuniștii, de asemenea, purtau șepci, foloseau tacâmuri și mâncau cârnați. Asta înseamnă că dacă purtăm șepci, folosim tacâmuri și mâncăm tacâmuri suntem comuniști? Știai că Hitler bea ceai? Poate că ar trebui să faci un Sieg Heil de fiecare dată când iei o înghițitură, deoarece consumul de ceai, evident, te face un nazist.

Nu este statul incompetent? Cum poate un stat incompetent să ajute indivizii să obțină libertate pozitivă?

Statul este incompetent deoarece democrația împuternicește idioți și acoliți. Poziția de lider politic este iremediabil coruptă. Meritocrația rezolvă imediat problema competenței prin a îți solicita să votezi în domeniul tău de expertiză, și îți cere să te abții de la vot cu privire la aspectele în care ești ignorant. Incompetența statului se datorează direct eșecului democrației. Libertatea pozitivă se va realiza doar prin intermediul statului competent meritocratic, format din cele mai strălucite minți pe care omenirea le are de oferit, fiecare operând în domeniul său de expertiză.

Cum poate un guvern Meritocratic să transforme oi docile în cetățeni împuterniciți?

Oile pot fi iluminate. Meritocrația este concepută pentru a găsi cei mai buni educatori din țară și le dă sarcina de a da fiecărui om o educație generoasă. Educația de primă clasă este o forță eliberatoare care duce la iluminare. Elevii vor descoperi rezerve adânci de forță interioară și caracter. În loc de a umple birouri incomode cu copii și a le porunci să asculte orbește 6 ore pe zi, școlile din meritocrație îi vor învăța pe elevi să preia inițiativa, să fie creativi și să vină cu noi abordări care extind principiile fundamentale. Școlile vor recompensa și înălța creativitatea și pasiunea, ele vor deveni incubatoare de idei radicale, iar cele mai bune idei vor izbucni de la ușile de școală cu strălucirea lor, răspândindu-se în întreaga societate, și ne vor transforma în ceva nou și uimitor. Niciodată nu vor mai mărșălui copiii în jurul unui bloc de închisoare la chemarea unui clopot. Știm cu toții că școlile de astăzi sunt mult mai preocupate de inducerea obedienței decât sunt cu educația. Prima acțiune a unui guvern Meritocratic va fi să ilumineze școlile.

Dar dacă guvernul va irosi pur și simplu toți banii din taxa moștenirii milionarilor pe războaie inutile?

Chiar crezi ca Meritocrații ar fi început războiul din Irak? Aproape fiecare expert independent a criticat războiul din Irak înainte de a începe. Au fost doar două grupuri educate care-l doreau: profitorii de război și lobby-ul israelian. Orice alt grup în cunoștință de cauză sau educat a fost împotriva războiului. Acest război nu se poate întâmpla într-o Meritocrație. Ar fi de neconceput. Acesta nu va fi niciodată propus. În democrația noastră, toți experții au fost ignorați în timp ce profitorii de război au strigat sloganuri înșelătoare. Meritocrația ar pune experții ignorați în Casa Albă, și ar pune profitorii de război ca Dick Cheney în spatele gratiilor. Alăturați-vă Partidul Meritocratic și asigurați-vă că profitorii de război nu vor trimite niciodată copiii să moară pentru Halliburton.

Nu există riscul ca împărțirea pe tipuri psihologice să creeze o grămadă de izolare, unde oamenilor li se va refuza experiență valoroasă de creștere cu alte tipuri?

Oamenii vor comunica în continuare și vor coopera cu alte tipuri, dar se va întâmpla într-un mod mult mai productiv. Pentru învățare eficientă, oamenii trebuie să fie feriți de iritații și întreruperi. Când se amestecă tipuri în timpul învățării, toată lumea este oarecum distrasă și dezorientată. Lipsa de comunicare este o sursă constantă de conflict – o risipă de energie. Este ca și cum ai încerca să înveți matematici superioare în timp ce alarma de incendiu îți țipă în ureche. Diferitele tipuri psihologice vor interacționa în continuare din punct de vedere social și profesional, dar această interacțiune se va întâmpla în setările mult mai productive, unde diversitatea este benefică, nu un dezavantaj inconfortabil.

Meritocrația nu încalcă sanctitatea pieței libere?

Nu există piețe libere. Piețele sunt complet capturate – dominate de carteluri de un fel sau altul. Nu spune că piața este liberă, spune că este aranjată, înrobită, ținută ostatică. Piețele de astăzi nu sunt mai mult decât capcane pentru fraieri. Câte miliarde au fost furate din pensii folosind manipularea pieței? Mitul piață liberă este doar un alt mod al comercianților din interior, al cartelurilor, al oligopolurilor, ale rețelelor de influență și ale acoliților super-bogați pentru a extrage bani de la creduli. Politicienii corupți aleși prin democrație susțin multe dintre aceste carteluri. Alte carteluri s-au format în mod natural din cauza lipsei de legi anti-monopol – eșecul guvernului.

Economiștii folosesc termenul de “denaturare a pieței” pentru a descrie o situație în care piața nu este liberă, pentru că a fost fraudată, ruptă, capturată sau aranjată. În momentul de față, piețele noastre ar putea cu greu să fie mai “denaturate”. Oricine spune că ar trebui să “protejeze piața liberă” trebuie să se refere la o lume fantastică, deoarece cu siguranță o piață liberă în această lume nu există. Crezi că e o piață liberă atunci când guvernul corupt acordă subvenții astronomice pentru anumite societăți agricole? Crezi că e o piață liberă atunci când o mână de companii de telefonie cumpăra întreaga infrastructură și se înțeleg pentru a crește prețurile?

Piețele libere sunt instrumente economice importante, dar ele funcționează doar atunci când un guvern competent preia controlul și este capabil de a preveni carteluri, monopoluri, oligopoluri, complicitate, concentrare de capital și tranzacțiile bazate pe informații privilegiate. Democrația nu se va ocupa niciodată de aceste probleme. Haide să scăpăm de manipulatorii piețelor – aderă la Partidul Meritocratic! Meritocrația va expune și va elimina cartelurile care distrug piețele.

De ce crezi că a arunca bani în educație o va îmbunătăți?

Cercetările au expus sistemul de clasă ca arhaic; sistemul școlar nu a reușit să se adapteze de la revoluția industrială. Experții de predare au cercetat și au dezvoltat noi forme de învățare și au demonstrat modul în care acestea funcționează, dar politicienii incompetenți și corupți au ignorat aceste metode superioare.

Un stat meritocratic nu aruncă bani în problemă. Mai degrabă, un stat meritocratic dorește găsirea și angajarea inteligenței, cu privire la punerea celor mai deștepți oameni la lucru. Moto-ul meritocratic este “Nu arunca bani într-o problemă! Folosește inteligența!” Experimentarea, pasiunea, creativitatea, iar cei mai deștepți experți din lume – acestea sunt forțele care vor îmbunătăți educația. Doar banii nu vor fi de ajuns. Ceea ce ne trebuie sunt experiența și inteligența strălucitoare a educatorilor și a cercetătorilor noștri – a celor merituoși. Meritocrația nu doar face resursele disponibile; ea dă acestor experți puterea de care au nevoie pentru a crea un sistem de învățământ de ultimă generație – unul care va duce la viitorul nostru Star Trek.

Oprirea distrugerii mediului înconjurător nu va răni economia?

Ce fel de societate bolnavă consideră distrugerea pământului bună pentru economie? Poți acum să vezi cât de denaturată este conducerea noastră economică? Economia ar trebui să fie despre generarea de bogăție pentru rasa umană, iar ca o specie resursele noastre cele mai valoroase sunt apa curată, ecosistemele intacte și teritorii în condiții de siguranță pentru a trăi în ele. Distrugerea acestor resurse nu poate ajuta economia.

Economiștii guvernelor corupte afirmă că un mediu sănătos nu are nici o valoare economică. Dar du-te și cere opinia unui profesor de economie selectat aleatoriu. El va raporta că profesia de economie susține cu tărie că guvernul trebuie să “internalizeze externalitățile” pentru a promova avuția naționala. Internalizarea externalităților presupune ca oamenii saucorporații care distrug mediul înconjurător (sau binele public, în general) trebuie să fie trași la răspundere pentru acest prejudiciu. În cazul în care nu sunt făcute responsabile, economia suferă. De ce există o astfel de diferență între economiștii guvernelor corupte și economiștii reali?

Un mediu sănătos este o sursă imensă de bogăție. Îmbunătățirile aduse mediului ar trebui să fie măsurate ca producție economică în PIB. Distrugerea mediului ar trebui să fie scăzute din PIB, astfel că nu ne putem păcăli cu statistici înșelătoare. Distrugerea mediului este uciderea cloștei care ne oferă ouă de aur. Dacă vrem să fim prosperi trebuie să se încheie cu această mioapă mentalitate ”corporativistă” – această mentalitate care s-ar împușca singură în față pentru a genera profit înaintea sfârșitului unui trimestru. Conservarea pământului nostru, a faunei sălbatice, a apei și a aerului sunt lucruri foarte importante pentru economie.

Chiar și cu taxa moștenirii milionarilor, nu vor putea familiile să concureze vicios deoarece competiția interfamilială este comportament natural?

Feuda familială este cerc distructiv de conflict, care elimină orice speranță de formare a unei comunități sănătoase. Spirala conflictului începe atunci când o familie lacomă câștigă un plus de putere sau prestigiu, și amenință să-l folosească pentru a îi abuza pe alții. Alte familii apoi caută puterea de apărare pentru a nu fi abuzate. 90% dintre jucătorii acestui joc de sumă nulă nu ar căuta puterea în mod normal, însă se simt amenințați. Asta demonstează inutilitatea acestei spirale a conflictului. Un guvern Meritocratic, care interzice orice tip de acumulare de energie dinastică va opri cursa înarmărilor. Doar câțiva psihopați care nu vor să se lase se vor angaja în continuare în conflict, dar ei vor fi atât de neputincioși încât nimeni altcineva nu se va simți amenințat. Spirala conflictului va înceta.

Când un cerc conflictual este permis să se dezvolte, se ajunge repede la anihilarea spiritului de cooperare. Un joc de sumă nulă fără speranță se naște. Familiile care altfel ar fi generoase și mărinimoase devin paranoice și ostile. Feuda familială este distructivă pentru fiecare familie, chiar și pentru câștigători, deoarece energia irosită în conflict privează întreaga rasă umană de progres social și tehnologic. În loc să ne bucurăm de viitorul nostru Star Trek, rămânem blocați cu o cursă aiurea unde câștigătorul-ia-tot.

De ce să nu construim o comunitate în care toată lumea se simte suficient de în siguranță pentru a contribui la binele general? Un guvern Meritocratic va opri spiralele de conflict înainte ca ele să înceapă. Vrei să trăiești într-o lume de feude familiale perpetue, unde fiecare familie în mod constant le înjunghie pe la spate pe celelalte? Sau ai prefera o lume în care îți poți sprijini familia dar, de asemenea, poți sprijini comunitatea ta? O lume în care nu trebuie să îți faci griji cu privire la mâna de psihopați care te-ar pune în jos pentru a se ridica pe ei?

Este Meritocrația interesată de reprezentare egală?

Problema aici este modul în care definim reprezentare egală. Meritocrației obține o reprezentare egală în timp ce democrația eșuează.

Aduce democrație ta beneficii fiecărei persoană în mod egal? Atunci când o decizie este făcută de către o democrație, nouă decizii din zece vor beneficia doar câteva familii super-bogate în timp ce vor dezavantaja pe oricine altcineva. Asta nu-i o reprezentare egală. În Statele Unite, multimilionarii au rate de impozitare mai mici decât secretarele lor. Pentru cine lucrează democrația? Istoria democrației arată că vizitarea urnelor de vot o dată la fiecare câțiva ani nu duce la reprezentare egală. Politicienii ajung la putere și apoi ignoră voința poporului. Când politicienii pot minți pentru a fi aleși, nu mai ai niciun fel reprezentare.

Meritocrația obține reprezentare egală prin atingerea scopurilor sociale. Cu toții ne dorim mai multă prosperitate, sănătate mai bună, oportunități educaționale, precum și terminarea sărăciei. Meritocrația pune experți calificați în locurile potrivite, astfel încât guvernul va atinge de fapt aceste obiective . Prin realizarea obiectivelor sociale, Meritocrația adoptă voința generală a poporului și demonstrează o reprezentare egală. Meritocrația nu spune doar că va îmbunătăți societatea, are de fapt un plan logic și un mod credibil de a face aceasta.

Guvernul Meritocratic este gândit în mod explicit pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor cetățenilor. Pozițiile de conducere sunt verificate în mod public și toate părțile interesate au o voce. Oricine poate fi un lider prin a-și dovedi meritul. Demonstrează-ți cunoștințele, capacitățile, calificările, experiența și planul pentru rezolvarea problemelor sociale. Convinge-i pe alții în domeniul dumneavoastră tău de expertiză care te pot ajuta. Sistemul Meritocratic alege liderii în funcție de capacitatea lor și de dorința lor de a munci pentru toată lumea, iar atunci când toată lumea este îmbunătățită cu adevărat, toată lumea este reprezentată cu adevărat.

Nu vor vota experții doar pentru ei? Ce îi va opri pe toți doctorii din a fi corupți și din a se vota pentru mai mulți bani?

Chiar crezi că toți doctorii sunt corupți? Sau crezi că doar o mână de oameni care, prin natura lor lacomă, au acumulat mai multă avere și putere decât alții?

Ce s-ar întâmpla unei afaceri mari dacă persoana care a creat-o moare din senin? Cine ar deveni șeful dacă persoana nu era căsătorită sau nu avea copii? Ar putea statul să preia afacerea?

Ține cont de faptul că cele mai multe întreprinderi cu adevărat mari sunt societăți deținute de acționari. Moartea unui “proprietar” ar însemna foarte puțin, întrucât acțiunile pe care acea persoană le deținea ar putea fi pur și simplu vândute la valoarea curentă de piață. O afacere de o singură persoană, pe de altă parte, ar putea fi pusă la vânzare sau închisă și lichidată. O afacere “mare” este, probabil, o afacere profitabilă, care ar putea fi atrăgătoare pentru cumpărători. Cu toate acestea, în cazul în care nimeni nu ar vrea să cumpere afacerea și să continue să o administreze, ușile ar fi închise, marfa și infrastructura vândute, acela i-ar fi sfârșitul. Meritocrația îmbrățișează o politică economică de “capitalism social”. În timp ce susține reglementări puternice și chiar sponsorizarea piețelor, nu vizează să dețină și să opereze toate afacerile.

This FAQ was translated into Romanian by Paul Dulliu. If you encounter any spelling mistakes, grammatical errors or improvements that can be made, please contact us through our Contact form, by clicking here. Thank you!
   THE MERITOCRACY PARTY is creating a world where every child is guaranteed an equal opportunity to thrive. If you share this ideal, consider making a small donation to fund our servers, or join the MERITOCRACY INTERNATIONAL as a volunteer.

   We are artists, activists, writers, and intellectuals who crave an authentic and fair world. We feel the anomie of this age but we have a plan to fix it. Join us and create a better future‒make your grandkids proud.

Volunteer for the MERITOCRACY INTERNATIONAL.
Meritocracy Party

Comments are closed.

close
Visit Our Facebook PageVisit Our Facebook Page